© Vilmanto Ramono nuotr. KaunoZinios.lt

Didžiausias Baltijos šalyse progresui ir naujausioms technologijoms skirtas renginys LOGIN 2013 plečia konferencijos mastą – šių metų renginyje veiks speciali platforma „LOGIN Startup Fair“, skirta pradedančiajam verslui.

Dvi dienas truksiančioje sesijoje progresyvių idėjų ir sumanymų kupini novatoriai ne tik susipažins su sėkmingiausiais startuoliais, pasisems vieni iš kitų įkvėpimo, tačiau turės ir unikalią galimybę savo idėją pristatyti potencialiems investuotojams tiek iš Lietuvos, tiek ir iš JAV Silicio slėnio.

„Iki šiol LOGIN buvo konferencija, į vieną vietą suburianti ir įkvėpimo ieškančius bei naujovėmis besidominčius žmones, ir progreso lyderius, kurių sėkmės istorijos garsios ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Džiaugiamės, kad šiais metais galime kalbėti ne tik apie įkvėpimą – konferencijos metu veiksianti „Startup Fair“ padės sukurti startuolių ekosistemą, apjungsiančią ir jau įsisteigusius savo jaunus verslus, ir tuos, kurie dar tik planuoja įgyvendinti inovatyvias verslo idėjas, – sako LOGIN įkūrėjas Arnoldas Rogoznyj. – Tikime, kad sėkmingi mūsų pranešėjų pavyzdžiai konferencijos svečius paskatins imtis realių darbų – juk ir į šių metų konferenciją „Omnitel“ dėka atvykstantis Steve‘as Wozniak‘as didžiausią pasaulio IT korporaciją „Apple“ kartu su savo kolega Steve‘u Jobsu pradėjo kurti garaže.”

„Startup fair“ yra aktualus ne tik pradedantiesiems verslininkams, ieškantiems potencialių investuotojų, bet ir visiems, norintiems į verslumą pažiūrėti iš netradicinės pusės. „Vis dažniau pastebima tendencija, kai sėkmingiausias inovacijas bei reikšmingiausius atradimus pristato ne milžiniškos korporacijos, bet mažieji išradėjai. Jei šiandien peržvelgtume pačius sėkmingiausius startup’us, pastebėtume, kad jie yra sukūrę naujas rinkos erdves, konkurentus pavertę nereikšmingais, sukūrę ir užvaldę naują paklausą,“ – pastebi Rokas Pečiulaitis, „Startup Lithuania“ atstovas.

Anot R. Pečiulaičio, Lietuva gali pasigirti labai stipriu potencialu – tai ypač aktualu kalbant apie biotechnologijų, lazerių ar IT sritis. Pasaulinės verslumo ataskaitos „Globali verslumo stebėsena“ duomenimis, Lietuva yra viena iš daugiausiai jaunų verslininkų (iki 24 m. amžiaus) ir jaunų verslų (iki 3,5 veiklos metų) turinčių šalių, ir galinti pasigirti tokiais sėkmingais startup’ais kaip „GetJar“, „Pixelmator“, „Yplan“, „Eskimi“.

Balandžio 18-19 d. vyksiančios LOGIN konferencijos metu 20 „Startup Fair“ dalyvių pristatys savo verslo idėjas komisijai, susidedančiai iš verslininkų, investuotojų ir rizikos kapitalo fondų atstovų. Geriausia pripažintos idėjos autoriams atiteks specialus piniginis prizas bei kelialapis į „Startup Road Show“ Stokholme, Londone ir Palo Altą (JAV), kur laimėtojai galės pristatyti savo idėjas potencialiems investuotojams. Komandas bei verslo idėjas iki kovo 28 d. galima registruoti interneto svetainėje Login.lt.

Konferencija LOGIN – didžiausias interneto ir technologijų bendruomenės susibūrimas Baltijos šalyse, kasmet sutraukiantis daugiau nei 70 pranešėjų ir 3000 dalyvių iš viso pasaulio. Šiais metais vyksianti jau 7-oji konferencija bus skirta revoliucingoms, progresą skatinančioms idėjoms, paslaugoms ir produktams. Pagrindinis konferencijos pranešėjas – vienas iš „Apple“ įkūrėjų Steve’as Wozniak’as, kurį pristato ilgametė LOGIN partnerė – Lietuvos telekomunikacijų bendrovė „Omnitel”.

Daugiau apie LOGIN „Startup fair“ galite rasti čia.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: