(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Lietuvos studentų atstovybių sąjungą (LSAS) stebina Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) teisinio proceso metu pateikta tikrovės neatitinkanti informacija, esą VMI siekia iš LSAS prisiteisti neteisėtai imtą pridėtinės vertės mokestį (PVM) už studentų pažymėjimus.

LSAS dar prieš ketverius metus inicijavo teisinį ginčą dėl VMI PVM taikymo pažymėjimams panaikinimo. Galutinį sprendimą, kad LSP yra ne PVM objektas, VMI priėmė tik šiemet, o iki tol VMI kelis kartus keitė savo sprendimą – turi ar ne būti taikomas PVM studentų pažymėjimams.

Gavusi galutinį atsakymą, jog už studentų pažymėjimus neturėjo būti skaičiuojamas PVM, LSAS kreipėsi į VMI prašydama grąžinti permokėtas lėšas. Reaguodama į šį prašymą mokesčių inspekcija iš LSAS pareikalavo sumokėti PVM už LSP už naują laikotarpį, kuriuo pati pripažino, jog PVM mokėti nereikėjo.

LSAS stebisi tokiais VMI teiginiais, nes jie prieštarauja ne tik ankstesnei VMI pozicijai, tačiau ir logikos bei teisės principams. LSAS vertinimu, šios lėšos turi būti gražintos studentams, todėl neketinama sutikti su VMI argumentais ir lėšų gražinimo ginčą spręsti teisiniu būdu.

LSAS informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: