(c) Kaunoblogas.lt archyvo nuotr.

Vilniaus Universiteto studentų atstovybė (VU SA) teigiamai vertina Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) sprendimą keturiais litais mažinti Lietuvos studento pažymėjimo (LSP) pagaminimo ir jo pratęsimo kainą.

„Už LSP kainos mažinimą esame pasisakę ne kartą, todėl džiaugiamės, kad į mūsų prašymą buvo atsižvelgta“,- teigė VU SA Prezidentas Liutauras Gudžinskas.

VU SA taip pat pabrėžia, kad LSP kaina galėtų dar būti mažinama, jei teisė juos pagaminti būtų suteikta pačioms aukštųjų mokyklų studentų atstovybėms. Šiuo metu, pagal Mokslo ir studijų įstatymą, LSP pažymėjimus gali gaminti tik nacionalinės studentų atstovybių sąjungos.

Nors LSP kaina gana didelė, pačios studentų atstovybės iki šiol gaudavo tik šiek tiek daugiau nei ketvirtadalį šių įplaukų – 5 lt. nuo pagaminto pažymėjimo ir 4 lt. nuo jo pratęsimo. Visa kita atitekdavo nacionalinėms studentų atstovybių sąjungoms ir kitiems tarpininkams.

„Nepaisant to, kad tarpininkai ir toliau išlieka, sveikintina bent tai, kad mažėjant LSP kainai, pagal ŠMM sprendimą, minimalios LSP įplaukos, atitenkančios pačioms aukštųjų mokyklų studentų atstovybėms, neturėtų mažėti“,- sakė VU SA Prezidentas L. Gudžinskas.

VU SA taip pat sveikina, kad ŠMM žada atsižvelgti į prašymą didinti visos LSP administravimo tvarkos skaidrumą ir viešumą.

„VU SA turi karčios patirties bendradarbiaujant su Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS). Abejojame šio tarpininko gebėjimais laikytis duotų įsipareigojimų ir užtikrinti skaidrią ir aiškią LSP apskaitą“,- pažymėjo L. Gudžinskas.

Artimiausiu metu VU SA ketina oficialiai kreiptis į ministrą prašydami nepasirašyti naujos LSP gaminimo sutarties su LSAS, jei ši organizacija ir toliau atsisakys vykdyti savo įsipareigojimus ne tik VU SA, bet ir kitoms aukštųjų mokyklų studentų atstovybėms.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: