Homofobiškais pasisakymais garsėjęs populiarus telepamokslininkas Eddie Long, apkaltintas lytiniu keturių nepilnamečių išnaudojimu savo „megabažnyčioje“, paskelbė pasitraukiantis iš baptistų bažnyčios New Birth Missionary vadovo posto, kad daugiau laiko būtų su savo šeima. Tačiau, atrodo, pastoriui nepavyks įgyvendinti ir šio plano: po 21 metų santuokos E. Long žmona Vanesa nutarė išsiskirti. Longai turi tris bendrus vaikus.

E. Longo New Birth Missionary Baptist Churche yra įsikūrusi Litonijoje (Džordžijos valstija), jai priklauso apie 25 tūkst. narių.

Praėjusiais metais kaltinimus lytiniu išnaudojimu, patirtu paauglystėje, E. Longui pateikė keturi vyriškiai. Bylos teismo nepasiekė. Spėjama, kad susitarimas su aukomis E. Longui kainavo per 2,5 mln. dolerių.

Šią vasarą bažnyčia sulaukė dar vieno nemalonumo – iš jos pasitraukė kovotojo už pilietines teises Martino Liuterio Kingo dukra Elder Bernice King.

E. Longas buvo aktyvus LGBT bendruomenės teisių priešininkas, dalyvavo protestuose prieš tos pačios lyties santuokų įteisinimą. Pamokslininkas Atlantoje yra surengęs protesto prieš LGBT maršą, o homoseksualumą  yra pavadinęs „dvasiniu abortu“. Jo įsteigta bažnyčia skatino „reorientavimo“ – homoseksualumo „gydymo“ – programas. Kaip teigiama Wikipedijoje, JAV vadovaujant Džordžui Bušui, tokioms programoms vykdyti telepamokslininkas gavo milijoną dolerių iš JAV Federalinės šeimos ir vaiko administracijos.

Beje, tokios „reorientavimo“ programos siūlomos ir Lietuvoje. „Gydytis“ maldomis ragina Katalikų evangelizacijos centras, joanitų bendruomenė (katalikų vienuolinis judėjimas) ir Vynuogyno protestantiška charizminė bendruomenė.

Pgl. Dos manzanas, Delfį

Originalus įrašas tinklaraštyje Apostazė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: