M. K. Čiurlionio muziejui paštas dovanos filatelinius gaminius
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Filatelija besidomintys gyventojai kviečiami apsilankyti Kaune įsikūrusiame Mikalojaus Konstantino Čiurlionio muziejuje. Čia jau ne vienus metus kaupiama įspūdinga filatelijos kolekcija, kurią nuo šiol nemokamai pildys Lietuvos paštas.

„Šalies muziejai išgyvena ne pačius geriausius laikus. M. K. Čiurlionio muziejus yra sukaupęs išties didelę filatelijos gaminių kolekciją. Norime prisidėti prie tolimesnio šios kolekcijos pildymo, todėl muziejui padovanosime įvairių Lietuvos pašto išleidžiamų filatelinių gaminių“, – sakė Lietuvos pašto Pardavimų tarnybos direktorius Arūnas Venckavičius.

Šiuo metu muziejaus filatelijos rinkinį sudaro daugia nei 12 tūkst. eksponatų, atspindinčių Lietuvos pašto ir filatelijos gaminių raidą. Ankstyviausi rinkinio eksponatai – 1918 metais išleisti pirmieji nepriklausomos Lietuvos pašto ženklai.

Lietuvos paštas muziejui kasmet dovanos po kelis egzempliorius visų išleidžiamų pašto ženklų ir blokų, pirmos dienos vokų, proginių antspaudų ir kitų gaminių.

„Šis rinkinys reikšmingas ne tik mums ar filatelijos kolekcininkams, bet ir kiekvienam pašto istorija besidominčiam gyventojui. Džiugu, kad Lietuvos paštas prisidėjo prie šios kolekcijos tęstinumo. Nuo šiol galėsime nesijaudinti dėl kolekcijos pildymo“, – sakė Daina Kamarauskienė, M. K. Čiurlionio muziejaus direktoriaus pavaduotoja.

Lietuvos pašto informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: