(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Ketvirtadienį Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas su žmona Jurgita ir kitais Savivaldybės administracijos atstovais lankėsi Kauno kurčiųjų reabilitacijos centre. Dalis praėjusiais metais Kalėdinio labdaros vakaro metu surinktų lėšų buvo skirta būtent šiam centrui.

„Su savo kolegomis labai džiaugiamės, jog šiais metais verslininkai buvo taip pat dosnūs ir aukojo pinigus labdaros vakaro metu. Nors mūsų parama ir kukli, tačiau mums smagu, kad galime bent tiek prisidėti. Įsigyti klausos aparatai padės lengviau neprigirdintiems integruotis į visuomenę, bendrauti su klausą turinčiais žmonėmis. Tikimės, kad ir kitais metais galėsime jums padėti“, – kalbėjo miesto meras Andrius Kupčinskas.

VšĮ Kauno kurčiųjų reabilitacijos centrui už 36 200 Lt buvo nupirkti 14 klausos aparatų ir jų priedai.

Kauno kurčiųjų reabilitacijos centro vadovė Jūratė Pugačiauskienė padėkojo Savivaldybei už paramą, kuri labai reikalinga centrui. „Klausos aparatai ypač reikalingi neprigirdintiems žmonėms, jaunimui, kuris studijuoja“, – sakė vadovė.

Susitikime dalyvavo Kauno bendrijos „Likimas“ vadovė ir vaikai, kuriems taip pat buvo skirta Kalėdinio labdaros vakaro metu surinkta parama. Paaukoti pinigai skirti cukriniu diabetu sergančiųjų vaikų insulino pompų sensoriams įsigyti. Už 17 500 Lt buvo nupirktas gliukozės monitorius sergantiems diabetu vaikams, įvairiausi medikamentų rinkiniai, gliukozės jutikliai.

„Kauno miesto savivaldybė jau ne pirmus metus paremia mūsų bendriją, dėl to labai džiaugiamės. Už paramos lėšas pirkti insulino pompų priedai nėra kompensuojami sergantiems iš valstybės biudžeto, todėl bent mažytė parama sergantiems cukriniu diabetu yra be galo reikalinga. Insulino pompos leidžia sergančiajam gyventi pilnavertį gyvenimą, nes nereikia nuolat rūpintis kaip ir kur susileisti insuliną“, – dėkojo Kauno bendrijos „Likimas“ vadovė Laimutė Vitkauskienė.

Vaikai ir jaunimas, kurie labdaros vakaro metu suriktų lėšų dėka gavo paramą, dėkojo miesto vadovams už pagalbos ranką.

„Klausos aparatas man leidžia lengviau studijuoti, paskaitų metu galiu suprasti, ką kalba dėstytojas, išgirsti ir atsakyti, bendravimas daug lengvesnis“, – pasakojo centro auklėtinis Lukas Dabulskis.

Miesto meras visiems palinkėjo linksmų artėjančių švenčių bei žadėjo, kad ir kitais metais stengsis, jog graži tradicija organizuoti Kalėdinį labdaros vakarą nenutrūktų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: