kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas ir Kauno valstybinio dramos teatro direktorius Egidijus Stancikas pasirašė bendradarbiavimo susitarimą.

Kauno valstybinis dramos teatras, esant galimybei, nemokamai suteiks teatro sales Savivaldybės administracijos organizuojamiems nekomerciniams renginiams ugdymo įstaigų bendruomenėms ir Kauno miesto visuomenei.

Mokiniams ir mokytojams bus galima įsigyti teatro nustatytą skaičių bilietų į spektaklius ar kitus renginius su 50 proc. nuolaida. Taip pat teatras įsipareigoja tam tikrą skaičių Savivaldybės pasirinktų spektaklių Kauno miesto formaliojo ir neformaliojo švietimo įstaigų mokiniams ir mokytojams priimtinu laiku parodyti su 30 proc. nuolaida.

„Šis susitarimas yra labai naudingas mūsų jaunimui. Juk teatras yra visuomenę vienijanti grandis. Moksleiviai turės galimybę aplankyti spektaklius, praplėsti akiratį. Žmogaus gyvenimiškos nuostatos formuojasi būtent vaikystėje. Bendradarbiavimo pagrindu bus ugdomi gabūs teatrui vaikai, vyks kvalifikacijos tobulinimo renginiai teatro mokytojams”, – sakė Kauno miesto vadovas A. Kupčinskas.

„Simboliška ir tai, jog vasario 21-26 dienomis vyksta Kauno valstybinio dramos teatro festivalis „Nerk į Teatrą”, leisiantis pasitreniruoti ir visapusiškai pasiruošti aktorystės meno iššūkiams. Festivalis „Nerk į teatrą” siekia suteikti galimybę pažvelgti į teatrą iš kitos, užkulisinės, pusės. Festivalio metu taip pat veiks kūrybinės dirbtuvės, kuriose bus galima išbandyti kostiumų, dekoracijų, butaforijos sukūrimo ir pagaminimo procesą. Norintieji geriau pažinti teatro pastatų kompleksą ir teatro istoriją, galės dalyvauti ekskursijose „Teatro erdvės”, – kalbėjo Kauno valstybinio dramos teatro direktorius Egidijus Stancikas.

Bendradarbiavimas tarp miesto savivaldybės ir dramos teatro galios iki 2015 m. pabaigos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: