Moto diena

Moto diena „Nemuno žiede“ – tai analogų Lietuvoje neturinti socialinė akcija, kuri vyks šių metų liepos 28 d. nuo 16.00 iki 21.00 val. „Nemuno žiede“, Kačerginėje.

Siekdami bendro tikslo – eismo dalyvių saugumo kelyje, savo jėgas sujungė motociklų vairuotojai, kelių policijos pareigūnai ir trasos savininkai.

Pagrindinis šio renginio tikslas – suteikti galimybę motociklų vairuotojams nemokamai išbandyti „Nemuno žiedo“ trasą. Taip siekiame pakviesti greičio mėgėjus (sportinių ir gatvės tipo motociklų vairuotojus) važiuoti uždaroje trasoje, kur motociklų vairuotojai nekelia pavojaus aplinkiniams, o ne bandyti savo transporto priemonės galimybes kelyje.

Siekiant užtikrinti maksimalų dalyvaujančiųjų asmenų saugumą renginio metu, šalia trasos budės greitosios pagalbos automobilis, bokšteliuose veiksmą trasoje prižiūrės profesionalūs teisėjai. Sporto klubo „Coffee Racers“ nariai prieš važiavimus surengs saugumo instruktažą apie elgesį trasoje.

Prieš išleidžiant motociklininkus į trasą, bus vizualiai patikrinta kiekvieno motociklo techninė būklė ir bus leidžiama važiuoti tik tiems vairuotojams, kurie turi odinę arba tekstilinę motociklininko aprangą, šalmą, motociklininko batus ir pirštines.

„Nemuno žiedas“ yra lenktynių trasa. Vienu metu ja gali važiuoti ne daugiau kaip 20 motociklų. Dėl šios priežasties visi norintys dalyvauti renginyje bus suskirstyti į grupes ir kiekvienam bus leidžiama važiuoti po 25 minutes, pirmus ratus įveikiant paskui sporto klubo „Coffee Racers“ instruktorius.

Atsižvelgiant į tai, dalyvių skaičius yra ribotas, dėl to pirmenybė ir galimybė važiuoti bus suteikta tiems, kas užsiregistruos į renginį interneto svetainėje http://www.coffeeracers.lt/.

Renginio metu taip pat bus galima susipažinti su Lietuvos kelių policijos naudojamais patruliniais automobiliais ir motociklais, kitomis specialiosiomis priemonėmis, pareigūnai papasakos apie saugų eismą, policijos prevencines priemones ir pan.

Daugiau informacijos apie renginį galite rasti: http://www.coffeeracers.lt/, http://www.lkpt.lt/, http://www.nemunoziedas.lt/.

Lietuvos kelių policijos tarnybos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: