fb.com arch. nuotr.

Beveik mėnesį policijos ieškoma Seimo “Drąsos kelio” partijos frakcijos seniūnė Neringa Venckienė savo padėjėjams elektroninius laiškus rašo iš JAV, sako šios frakcijos narys Valdas Vasiliauskas.

“Balandžio 16 dieną pirmas laiškas gautas iš JAV, ji pasveikino savo padėjėją su gimimo diena ir kartu buvo prašymai (dėl įstatymų projektų registravimo – BNS). Akivaizdu, kad laiškas atėjo iš JAV, akivaizdu iš siuntimo vietos, iš kažkurios JAV interneto kavinės”, – LNK Žinioms sakė V.Vasiliauskas.

Anot jo, iš kur siųstas laiškas, N.Venckienės bendražygiai išsiaiškino pagal vadinamąjį IP adresą. Tai kompiuterio identifikatorius IP tinkluose.

Be to, pasak V.Vasiliausko, tik N.Venckienė galėjo žinoti, kur padėti jos nurodyti dokumentai ir tikslią padėjėjo gimimo datą.

Parlamentarės paieška paskelbta gegužės 9 dieną. Nustatyti, kur tiksliai yra “Drąsos kelio” partijos frakcijos seniūnė, prokurorai įpareigojo Kauno policiją.

Praėjus beveik mėnesiui po paieškos pradžios, bėglės pėdsakų pareigūnai nerado.

“Išsiaiškinsime tą aplinkybę. Ji yra ieškoma. Paieška vykdoma visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje”, – sakė paiešką iniciavusi Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorė Nina Raugienė.

Šiaulių apygardos prokuratūra siekia N.Venckienę apklausti.

Prokurorai pernai spalį N.Venckienei pateikė įtarimus pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius. Įtariama, kad ji prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Nuo 2009 metų spalio iki 2012 metų gegužės N.Venckienė buvo mirusio brolio Drąsiaus Kedžio ir buvusios jo sugyventinės L.Stankūnaitės mažametės dukters globėja. Mergaitė iš jos paimta ir perduota motinai pernai gegužės 17 dieną pasitelkus dideles policijos pajėgas.

D.Kedys kaltino L.Stankūnaitę pardavinėjus jų dukrą pedofilams. Tačiau L.Stankūnaitei nebuvo pateikti įtarimai dėl nusikalstamos veikos, o vienintelį įtariamąjį Andrių Ūsą teismas išteisino.

Seimas balandžio pradžioje panaikino parlamentarės teisinę neliečiamybę, svarstant šį klausimą N.Venckienė Seime nebepasirodė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: