(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Antradienį Kauno miesto savivaldybėje vyko darbo grupės pasitarimas, kuriame aptarta, kaip galima padėti socialinių būstų, esančių K. Veverskio ir Sodų gatvėse, gyventojams. Jie pateikė savivaldybei nemažai skundų dėl pastatytų daugiaaukščių namų kokybės.

Darbo grupės nariai atkreipė daugiabučius administruojančios įmonės „City Service“ atstovų dėmesį, kad gyventojams reikia suteikti daugiau papildomos informacijos apie administratoriaus vykdomas funkcijas, o artėjant šildymo sezonui, suorganizuoti mokymus, kaip tinkamai elgtis su įrengtais dujinio šildymo įrenginiais.

Pasak savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Romaldo Rabačiaus, rugpjūčio pradžioje suburta komisija nustatė nemažai trūkumų pastatytuose daugiabučiuose. „Komisija yra nustačiusi trūkumus, juos turėtų pašalinti statybas atlikusios įmonės. Savo ruoštu savivaldybės specialistai taip pat stengiasi padėti socialinio būsto gyventojams sprendžiant iškilusias problemas“, − teigė R. Rabačius.

Gyventojai skundėsi dėl mokesčio už pateiktą elektros galią namams skaičiavimo. Darbo grupė nariai sutarė, kad iki tol, kol bus pajungtas tinkamas elektros įvadas, savivaldybė ieškos būdų, kaip padengti mokestį už pateiktą namui elektros galią.

Gyventojai savivaldybei yra pateikę nemažai skundų dėl neasfaltuoto ir nepašviesto kelio nuo Tilto g. iki K. Veverskio g., dėl drenažo sistemos sutvarkymo ir kitų klausimų. Gatvės apšvietimo ir asfaltavimo darbai bus atlikti pagal galimybes artimiausiu laiku.

Gediminas Salvanavičius

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: