(c) Kaunas.lt nuotr.

Šiauliuose praėjusį trečiadienį vykusiame tarptautinės paminklų ir paminklinių vietovių apsaugos dienos minėjime, į kurį susirinko visos šalies paveldosaugininkai, buvo paskelbti konkurso geriausiųjų archeologijos paveldo išsaugojimo darbų 2011 metais nugalėtojai.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Kultūros paveldo skyriaus darbuotojai atsiėmė garbingą apdovanojimą – Lietuvos archeologijos draugijos padėką už Kauno pilies piliavietės sutvarkymo darbus, atliktus praėjusiais metais.
Įgyvendinus Kultūros paveldo skyriaus kuruotą projektą „Kauno pilies atkūrimo ir pritaikymo visuomenės poreikiams II-asis etapas” buvo sutvarkyta pilies teritorija, pašalinti kultūros paminklo apžvelgimui trukdę želdiniai, iš dalies atkurta pirminė piliavietės forma, įrengti nauji takai, rekonstruoti inžineriniai tinklai, pastatytas naujas medinis pėsčiųjų tiltas.

Padėka įteikta ir statybos darbus piliavietėje prižiūrėjusiam bei archeologinius tyrinėjimus atlikusiam AB „Kauno paminklų restauravimo projektavimo institutas” archeologui Algirdui Žalnieriui.

Kultūros paveldo skyrius praėjusios tarptautinės paminklų ir paminklinių vietovių apsaugos dienos proga sveikina visus kauniečius ir ragina saugoti, puoselėti bei domėtis mūsų mieste esančiomis kultūros vertybėmis.

Kaunas pelnytai gali didžiuotis itin gausiu ir įvairiu kultūros paveldu, liudijančiu įdomią ir permainingą miesto ir visos mūsų šalies praeitį. Kultūros vertybių registre šiandien yra įregistruota per tūkstantį Kauno miesto kultūros paveldo objektų, atspindinčių visas miesto istorijos epochas.

Reikšmingiausi jų – gotikiniai ir renesansiniai Senamiesčio pastatai, pasakojantys apie Kauno įkūrimą ir suklestėjimą viduramžiais, unikali Laikinosios sostinės laikmečio modernizmo stiliaus architektūra bei vis daugiau dėmesio susilaukiantis išskirtinis mūsų miesto palikimas – buvusios Kauno tvirtovės kompleksas. Kultūros vertybių registre ir keturios vietovės – Senamiestis, Naujamiestis, ir dvi Žaliakalnio dalys.

Kultūros paveldo gausa tuo pačiu įpareigoja ir kiekvieną mūsų išsaugoti jį, prikelti naujam gyvenimui, ir perduoti ateities kartoms.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: