(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybė kartu su Menų spaustuve ir Prancūzų kultūros centru pristato bei dovanoja kauniečiams Naujojo cirko trupės iš Prancūzijos „Les Choses de Rien” spektaklį „Burbulas”, kuris vyks rugsėjo 14 d. 19 val. senojoje prieplaukoje – Amfiteatre.

Spektaklyje „Burbulas”, kaip ir ankstesniuose „Les Choses de Rien” pastatymuose, itin svarbų vaidmenį atlieka scenografija. Čia ją sudaro pripučiama 7 metrų skersmens pusiau sfera – burbulas. Perregimoje erdvėje matome sterilią gyvenamąją erdvę, kurioje yra žmogus ir jo daiktai.

„Šiuo spektakliu norėjau kelti klausimus apie tai, kokią įtaką mums kaip vartotojams daro technologinis naujų komunikacijos priemonių išsivystymas. Noriu ištirti, kaip tai keičia mūsų įpročius, santykius, kaip mes reaguojame į šią naują vienatvės formą, kaip mes suvokiame laiką ir erdvę joje. Kur atsiduria dabartis, kai mes galime būti visur tuo pat metu? Kas yra artumas? Šiuolaikinės technologijos perrašo mūsų kasdienybę, jos ne tik naikina ribas ir sienas, bet ir atsiduria mūsų intymiausioje erdvėje. Nuotoliniai komunikacijos įrankiai sukuria vis labiau hermetiškus ir saugius santykius su kitais žmonėmis. Atskiri save nuo pasaulio, nors esi nuolat prisijungęs. Esi savajame burbule”, – sako cirko vadovas Boris Gibé.

Nuo 2004-ųjų, kai B.Gibé įkūrė naujojo cirko trupę „Les Choses de Rien”, jis formuoja ją kaip rankų darbo skiautinį, intymų ir emocijų kupiną pasaulį, kurio išraiškos priemonės – akrobatinis šokis, eksperimentai ore, balansavimas ant lyno, fizinis teatras ir darbas su įvairiais objektais.

Naujasis cirkas Lietuvoje yra dar mažai žinoma meno rūšis, jungianti tradicinio cirko, teatro ir šiuolaikinio šokio elementus į šiuolaikišką ir įspūdingą junginį. Kauno miesto savivaldybė dovanoja miestiečiams šį spektaklį, siekdama supažindinti su kitokiu cirku – be dresuotų gyvūnų, klounados. Tai pastaraisiais dešimtmečiais užgimusios „teisingo” cirko srovės atstovai – besiremiantys tradicija, bet ieškantys naujų raiškos formų.

Koncepcija, scenografija ir atlikimas: Boris Gibé
Režisierius: Michel Cerda
Muzika: Chifo
Trukmė: 45 min.
Premjera: 2008 m.
Žiūrovams nuo 6 metų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: