Organizatorių archyvo nuotr.

Talentingas atlikėjų duetas: džiazo vokalo virtuozė Neda Malūnavičiūtė ir dainuojamosios poezijos žanrą atstovaujantis aktorius Olegas Ditkovskis – sausio 24 d. 19 val. Kauno Žalgirio arenos amfiteatre atlapaširdiška muzikine išpažintimi džiugins Kauno klausytojus. Atlikėjai pristatys programą „Muzikiniai Monologai“, kuri, tarsi muzikinės išpažintys – kaip gyvenimas pilnos ilgesio, liūdesio, humoro ir .. Gal prasmės?

Trumpai apie santykius, gyvenimą ir muziką kalbinti atlikėjai atviravo apie jų susipažinimo istoriją ir kaip nusprendė apjungti savo muzikinę kelionę.

NEDA: Pažįstami su Olegu esame nuo tų laikų, kai jis grojo su “Adios”, t.y. Sauliumi Bareikiu ir Andriumi Kulikausku. Net nepamenu, kurie tai buvo metai. Pridainavau, prigrojau, net švilpavau. Nuo tada buvome tik pažįstami. 2006 metais Kostas Smoriginas ir Olegas pasiūlė man pamuzikuoti drauge. Taip gimė “Meilės trikampis”. Koncertavom drauge daug ir aktyviai. Nežiūrint į tai, daug koncertų neįvykdavo dėl Kosto begalinio užimtumo… Tada ir gimė idėja, sukurti alternatyvų variantą – duetą su Olegu. Duetas greit įgavo pagreitį, nes esame mobilūs, labai gerai susigrojome ir esame scenoj, kaip vienas “kumštis”.

OLEGAS: Susipažinome dar praeitame šimtmetyje, tiksliau – žinojome vienas apie kitą, tačiau tuo metu kiekvienas ėjome „savo“ keliu. Prieš šešerius metus pabandėme sujungti savo patirtį, išgyvenimus, požiūrį į muziką ir tapome trio „Mėiles trikampis“, kuris ir dabar sėkmingai gyvuoja. Ekonominė situacija Lietuvoje verčia ir mus „suktis“, ieškoti kelių, kad galėtume – tikrąja to žodžio prasme – išgyventi.

Kaip metų sezonas veikia Jūsų kūrybą?

NEDA: Man asmeniškai jokio skirtumo, koks yra metų sezonas, esu nekuriantis dainų atlikėjas, atlieku kitų dainas, tad sunku būtų atsakyt į šį klausimą. Šis klausimas turėtų būti skirtas Olegui. Man visada smagu dainuoti ir groti.

OLEGAS: Metų laikai, anot A.Vivaldžio, įtakos kūrybai neturi – tai mūsų gyvenimo būdas kurį mes pasirinkome!

Kadangi abu esate skirtingo žanro atlikėjai, ar tenka pasiginčyti kokius kūrinius pirmiausia atlikti, įrašyti ar repetuoti?

NEDA: Esame su Olegu skirtingų žanrų atstovai, bet matymas, požiūris, skonis ir visi kiti dalykai pas mus yra vienodi. Labai retai kyla ginčų dėl repertuaro. Praktiškai net jų nebūna. Esame labai geri, vienas kitą suprantantys draugai. Vienas kitą suvokiame iš pusės sakinio.

OLEGAS: Ginčams tikrai vietos nėra – stengiamės suprasti ir papildyti vienas kitą.

Ar planuojate išleisti dueto albumą?

NEDA: Albumą išleisti labai norėtume, bet kaip ir daugelis dalykų šiais laikais, susiduriam su finansine problema.  Neturime galimybės išsileisti patys, o rėmėjų irgi nemokame ieškoti. Abu nemokame …”prašyti”.

OLEGAS: Noras yra, bet galimybių kol kas nėra. Viskas atsiremia į pinigus, kurių, deja, tiek neuždirbame..

Kuo jus žavi Kauno publika?

NEDA: Kaune, kaip ir daugelyje kitų miestų ir miestelių, į mūsų koncertus ateina žmonės, kurie labai gerai žino, ko jie nori, yra puikūs, išsilavinę ir šilti.

OLEGAS:  Kauno publika žavi tikrumu, nuoširdumu, supratimu, mokėjimu klausyti. Atvirai pasakius, net nepamenu tokio atvejo, kad tektų koncertuoti Kaune pustuštėje salėje!

Kas laukia žiūrovų Sausio 24 d. 19 val. Kauno „Žalgirio“ arenoje įvyksiančiame koncerte?

NEDA: Sausio 24 dieną laukia jaukus, šiltas, betarpiškas, nuoširdus ir prasmingas pasibuvimas. Mes dainuodami pasakosime istorijas, vyro ir moters akimis. Dalinsimės džiugesiu, liūdesiu, skausmu ir net lengvu sarkazmu bei subtilia humoro doze.

OLEGAS: Mūsų programa vadinsis – „Muzikiniai Monologai“ – tai tarsi muzikinės išpažintys, kurios, kaip gyvenimas – pilnos ilgesio, liūdesio, humoro ir .. Gal prasmės?

Bilietus į koncertą galite įsigyti BILIETAI.LT kasose arba internetu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: