(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje vyko Iniciatyvinės jaunų studentų grupės bei VšĮ „Verslo iniciatyva” organizuojamo projekto „(Ne)darbas – tai galimybė?” atidarymo konferencija. Projektas yra skirtas jauniems žmonėms, kurie šiuo metu neturi darbo ir nori išmokti jį susirasti.

Projektas „(Ne)darbas – tai galimybė?” vyks keliais etapais, kurių metu dalyviai išklausys seminarų ciklą, dalyvaus mokymuose, analizuos darbo rinką, susitiks su sėkmingais verslininkais ir potencialiais darbdaviais, mokysis rašyti motyvacinius laiškus ir planuotis savo profesinę karjerą.

Konferencijos, kuri vyko miesto savivaldybės salėje, tikslas paskatinti jaunosios kartos atstovus mąstyti pilietiškai ir aktyviai įsitraukti į savo šalies darbo rinką, ugdant ir gerinant asmenines kompetencijas, kurios itin svarbios sėkmingai integracijai į socialinę visuomenę.

Viešojoje erdvėje trūksta panašaus pobūdžio renginių, todėl konferencija „(Ne)darbas – tai galimybė?” padės geriau susipažinti su jaunimo nedarbo problematika, o skirtingų mokslo sričių ir verslo atstovų pranešimai leis į šią temą pažvelgti iš skirtingų perspektyvų.

Visus projekto dalyvius, konferencijos organizatorius pasveikino Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas. Savo sveikinimo kalboje, kurią perskaitė jo pavaduotojas, meras palinkėjo sėkmės projekto proceso eigoje, o jam pasibaigus sėkmingai įgytas žinias pritaikyti praktikoje, ieškant darbo.

Konferencijoje pranešimus skaitė KTU regioninės plėtros katedros docentas dr. Rimantas Dapkus, Kauno jaunimo reikalų koordinatorė Laura Ramanauskaitė-Stašauskienė, projekto „(Ne)darbas – tai galimybė?” vadovė Lina Minikevičiūtė, Smulkiųjų ir vidutinių verslininkų asociacijos direktorius Giedrius Romeika, ISM Tarptautinių ryšių skyriaus vadovas Tadas Šarapovas bei Jaunimo iniciatyvų koordinatorė Loreta Eimontaitė.

Projektą organizuojanti iniciatyvinė jaunų studentų grupė įgyvendins projektą Kaune ir Kauno regione 2010 liepos – gruodžio mėnesiais. Visi iniciatyvinės grupės nariai yra studentai, būsimieji darbo rinkos dalyviai.

Parengta remiantis Kaunas.lt informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: