(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybė užsandarins jai priklausančius negyvenamus pastatus. Miesto meras Andrius Kupčinskas paragino ieškoti priemonių, kad ir kitų, savivaldybei nepriklausančių, apleistų patalpų savininkai jas užsandarintų.

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės kolegija pritarė, jog būtų organizuojamas nuosavybės teise priklausančių ar patikėjimo teise valdomų bei bešeimininkiais pripažintų laisvų negyvenamųjų pastatų ir patalpų angų užtaisymo, aptvėrimo ir tvarkymo darbų pirkimo konkursas.

Kauno miesto savivaldybės nuosavybėje yra nemažai negyvenamų pastatų ar patalpų, kurių dalis yra apgriuvę, nuniokoti gaisro, todėl kelia grėsmę žmonėms aplinkai. Dėl žmonių saugumo Savivaldybė privalo užsandarinti tokius pastatus.

„Praėjusiais metais Kauno mieste tokie darbai buvo atlikti 20-yje objektų ir šiems darbams panaudota 72,6 tūkst. litų. Šiems metams Savivaldybės biudžete yra numatyta 90 tūkst. litų planuojamiems darbams atlikti“, – sakė Turto skyriaus vedėjas Antanas Slušnys.

Kauno miesto meras A. Kupčinskas pritarė, kad būtina tokius pastatus užsandarinti.

„Visoje Europoje galioja tvarka, jog ne tik Savivaldybei, bet ir privačiam verslui priklausančios negyvenamos patalpos, restauruojami ar kitaip tvarkomi pastatai yra aptveriami apsauginiu žaliu tinklu, užsandarinami rūpinantis miestiečių saugumu. Lietuvoje tuo rūpinasi tik Savivaldybės. Norėtųsi paprašyti Administracijos, kad ši paanalizuoti šią padėtį ir siūlytų bei inicijuotų teisės aktų pakeitimus tam, kad visi mieste esantys „vaiduokliai“ būtų užsandarinti“, – siūlė meras.

Administracijos direktorė Editą Gudišauskienė informavo, kad miesto Tarybai jau rengiami pasiūlymai šiuo klausimu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: