(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės bendrovė „Automobilių stovėjimo aikštelės” vadovybė sulaukia skundų iš negalią turinčių asmenų, kad jiems nėra taikomos jokios lengvatos, norint pastatyti automobilį stovėjimo aikštelėse.

UAB „Automobilių stovėjimo aikštelės” atstovai informuoja, kad visi vairuotojai yra apmokestinami remiantis tik galiojančiais Lietuvos Respublikos teisės aktais.

Nuo šių metų birželio 13 d. įsigaliojo nauja tvarka, kokie asmenys turi teisę naudoti skiriamąjį ženklą „Neįgalusis”. Ši teisė dabar suteikiama tik tiems fiziniams asmenims, kurie patys vairuoja lengvuosius automobilius ir kuriems yra nustatytas 0-30 procentų darbingumo lygis arba didelių specialiųjų poreikių lygis. Taip pat fiziniams asmenims, vežantiems asmenis, kuriems yra nustatytas 0-25 procentų darbingumo lygis ar didelių specialiųjų poreikių lygis, ar sunkus neįgalumo lygis.

Vairuotojai, kurie ant automobilio priekio ir galo turės prisiklijavę skiriamąjį ženklą „Neįgalusis” bei turės leidimą, išduotą UAB „Automobilių stovėjimo aikštelės”, turės teisę nemokėti už automobilio pastatymą. Bendrovė taip pat pabrėžia, kad jeigu neįgalus asmuo neturi leidimo, prie priekinio automobilio lango stiklo gali palikti pažymėjimą, įrodantį, jog jis neįgalus. Tačiau skiriamieji ženklai vis tiek privalo būti priklijuoti ant transporto priemonės.

Prieš tai galiojusi tvarka buvo pakeista atsižvelgiant į tai, kad į Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją kreipėsi neįgaliųjų asociacijų atstovai dėl tvarkos pakeitimo. Jų manymu, buvo būtina peržiūrėti neįgaliųjų grupes, t. y. susiaurinti ratą neįgaliųjų, turinčių teisę naudoti skiriamąjį ženklą „Neįgalusis”.

Neįgaliųjų asociacijų atstovai nuogąstavo, kad specialiai neįgaliesiems pažymėtos vietos nuolat būna užimtos lengvesnę negalią turinčių asmenų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija atsižvelgė į prašymus, todėl naujai patvirtinta tvarka nuo šiol galios ir Kauno mieste.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: