Neįgaliesiems - galimybės integruotis į visuomenę
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Kauno rajono savivaldybė Lapių seniūnijos pastate įrengė neįgaliesiems pritaikytą įvažą. Įvažos atidarymas sutapo su Kauno krašto neįgaliųjų sąjungos įsikūrimu naujose patalpose. Patalpoms tvarkyti ir įvažai įrengti Kauno rajono savivaldybė skyrė 30000 Lt. Draugijos pirmininkė Jolanta Beresnevičienė susirinkusiems svečiams dėkojo už suteiktą paramą ir pagalbą, be kurios neįgaliesiems būtų tikrai sunku.

Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas sakė, kad mes turime padėti neįgaliesiems integruotis į visuomenę, nes visi mes esame viena visuomenė. Pasveikinti taip pat atvyko Kauno rajono savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotoja Raminta Popovienė, mero patarėja Aušra Degutytė, Socialinių paslaugų centro darbuotojos, Seimo nario Donato Jankausko padėjėja Tarybos narė Laima Stankevičienė. Lapių pagrindinės mokyklos direktorė Vaida Trofimišinienė džiaugėsi, kad Neįgaliųjų sąjunga įsikūrė būtent Lapėse, kad moksleiviai galės iš jų pasimokyti ir jiems galės padėti.

Organizacija įkurta 2000 m., sieja 300 narių, turinčių fizinę negalią, iš kurių 100 gyvena Kauno rajone. Padėdami neįgaliems žmonėms, jie skatina neįgaliųjų meninę saviraišką, jų užimtumą per kultūros ir sporto renginius, skleidžia informaciją apie jų vykdomą veiklą, projektus ir rezultatus. Įvairi veikla, tęstiniai projektai ir renginiai iš dalies yra finansuojami Kauno rajono savivaldybės.

Dėkodama už pagalbą organizacijos pirmininkė Jolanta sakė, kad naujos patalpos ir puiki komanda įkvėpia naujiems darbams, kad turi daug planų ir idėjų, kaip būtų galima padėti Kauno krašto neįgaliesiems.

Dideli darbai visada prasideda nuo mažų, todėl labai svarbus supratimas, palaikymas ir bendradarbiavimas.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: