Neįgaliųjų sporto šventė -
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Birželio 17 dieną penkioliktą kartą Kauno rajono neįgalieji rinkosi į tradicinę sporto šventę „Pabūkime kartu“. Antrą kartą ji vyko Kauno rajono socialinių paslaugų centre. Neįgaliųjų sporto rūmais vadinamas Socialinių paslaugų centras džiaugėsi sulaukęs gausias būrio – apie 300 sportininkų – ir kiekvienai rungčiai ar sporto šakai surado tinkamiausią kampelį.

Renginys tradiciškai pradėtas šventės vėliavos įnešimu. Ši garbė suteikiama seniūnijos, ankstesnėse žaidynėse laimėjusios pirmąją vietą, atstovams.

Populiariausios sporto šakos – šaudymas, smiginis, rankos lenkimas, krepšinis ir šaškės. Nemažai neįgaliųjų žaidė šachmatais, lenktyniavo elektriniais ir rankiniais vežimėliais. Tarpusavyje teko susirungti ir seniūnams – tai naujovė tradiciniame renginyje. Jie, pasiskirstę į mažųjų ir didžiųjų seniūnijų komandas, traukė virvę.

Renginio dalyviai varžėsi dėl Kauno rajono savivaldybės mero Valerijaus Makūno taurių, diplomų ir asmeninių apdovanojimų. Dviem seniūnijoms prizus įteikė į apdovanojimų ceremoniją atvykęs Seimo narys, socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas. Stipriausieji Kauno rajonui atstovaus respublikinėse neįgaliųjų sporto varžybose.

Didžiųjų seniūnijų kategorijoje pirmąją vietą vėl iškovojo Karmėlavos seniūnija, mažųjų – Taurakiemio. Ne tik galimybe pasivaržyti, laimėti apdovanojimus, pabendrauti susirinkusius neįgaliuosius šventės rengėjai – Socialinės paramos, Kultūros, švietimo ir sporto skyriai ir Kauno rajono socialinių paslaugų centras – vaišino gaiviaisiais gėrimais ir kareiviška koše. Numalšintas ir kultūrinis alkis – šventės pabaigoje koncertavo Babtų pučiamųjų orkestras „Algupys“, Vitalija Katunskytė su dukra Monika.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: