(c) Urtės Latkauskaitės archyvo nuotr.

Nekilnojamojo turto mokestį privalu deklaruoti ir sumokėti iki vasario 1  dienos

Mokesčių mokėtojai – fiziniai ir juridiniai asmenys – 2010 m. nekilnojamojo turto mokesčio deklaraciją apskričių valstybinėms mokesčių inspekcijoms turi pateikti ir mokestį sumokėti iki šių metų vasario 1 dienos.

2011 m. sausio 1 d. įsigaliojo nauji žemės ir statinių verčių žemėlapiai bei buvo nustatyta nauja masinio vertinimo būdu vertinamo nekilnojamojo turto mokestinė vertė, kuri galios 2011-2015 metais.

Nekilnojamojo turto mokestis už 2010 metus turi būti deklaruotas ir sumokėtas iki 2011 m. vasario 1 d. pagal iki šiol galiojusią mokestinę vertę. Tad mokesčių mokėtojai, nežinantys jiems nuosavybės teise priklausančio ar perimto nekilnojamojo turto mokestinės vertės už 2010 metus turėtų kreiptis į VĮ „Registrų centras“ dėl pažymos apie mokestinę vertę išdavimo.

Laiku pateikime duomenis apie gyventojams išmokėtas sumas

Mokesčius išskaičiuojantys asmenys 2010 metais gyventojams išmokėję išmokas, pagal mokesčio mokėjimo tvarką priskiriamas gyventojų A klasės bei B klasės pajamoms, privalo deklaruoti  išmokėtas išmokas, išskaičiuotą ir sumokėta pajamų mokestį pateikdami deklaraciją forma FR0573 ir/ar deklaraciją forma FR0471.

Deklaracija FR0573 reikia pateikti iki šių metų vasario 15 dienos, o FR0471 iki vasario 1 d. apskrities VMI, kurioje mokesčių mokėtoju yra registruotas mokesčius išskaičiuojantis asmuo.

Kauno apskrities VMI Viešųjų ryšių skyrius

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: