© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuvos mobiliojo ryšio rinka žengia į naują – neribotų pokalbių erą. Ekspertai sako, kad tai natūralus mobiliosios rinkos evoliucijos etapas, tačiau kartu įspėja, kad operatoriai veliasi į pavojingą žaidimą, rašo “Verslo žinios”.

Buvęs “Bitės” Verslo produktų valdymo skyriaus vadovas, “Danske Bank” Verslo plėtros departamento direktorius Darius Jasinskis mano, kad “Bitės” neribotų pokalbių verslo modelis gali būti pagrįstas ne pelnu iš skambučių: “Matyt, pasiūlymas apskaičiuotas, tikintis užsidirbti iš papildomų paslaugų”.

Belgijos telekomunikacijų bendroves “Effortel” rinkodaros vadovas Liudvikas Andriulis įspėja apie operatorių tykančius pavojus.

“Kai Izraelio telekomunikacijų bendrovės pasiūlė nemokamų skambučių, jų pajamos taip sumažėjo, kad dabar biržoje jų akcijų rinkos vertė sudaro tik apie 30 proc. buvusios kapitalizacijos”, – teigė jis. Pasak jo, Prancūzijos ir Izraelio patirtis rodo, kad pokalbių minučių suvartojimas pasiūlius tokius planus gali šokti iki sunkiai protu suvokiamų aukštumų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: