(c) Stock.xchng archyvo nuotr.
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas gavo informaciją, kad UAB „Domus firma“ savavališkai vykdo Neries upės krantinės tvirtinimo ir statybos darbus.

Apie tai Savivaldybę raštu informavo Kauno apskrities viršininko administracijos Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamentas. Minėtas departamentas, vadovaujantis statybos techninio reglamentu, prašė neišduoti projektavimo sąlygų sąvado bei statybos leidimo minėtiems darbams Brastos g. 28 ir 30, kol Statybos valstybinės priežiūros skyrius nepateiks raštiško patvirtinimo, kad savavališkos statybos padariniai yra pašalinti.

Prieš porą metų Kauno architektų kolektyvai pateikė siūlymus kaip teritoriją, ribojamą Nemuno, Neries, Brastos, Betygalos, Jurbarko gatvių ir Vilijampolės tilto paversti prestižiniu kvartalu.

Dešiniajame Neries krante plytinčią apie 24 hektarų teritoriją valdo bendrovės „Domus Firma”, „Capital Invest” ir „M2 Invest”. Čia minėtos bendrovės planavo statyti gyvenamuosius namus, biurus, parduotuves, nutiesti pėsčiųjų ir dviračių takus ir t.t.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: