Netradicinė meno ir istorijos pamoka
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos moksleiviai visą mėnesį galės grožėtis tapytojo Osvaldo Jablonskio paveikslų paroda „Lietuviško žodžio keliais“.

Gruodžio 15 dieną į gimnaziją parodos pristatyti atvyko pats dailininkas bei ponas Domas Akstinas, šių darbų savininkas. Taigi tądien mokiniai dalyvavo įdomioje netradicinėje pamokoje su šiais žmonėmis ir jų palydėti atvykusiomis žmonomis.

O. Jablonskis – akvarelistas, tituluojamas vienu ryškiausių akvarelės meistrų Lietuvoje, yra daugybės respublikinių ir tarptautinių parodų dalyvis. Savo darbais dailininkas atskleidžia Lietuvos gamtovaizdį, jį poetizuodamas ir perteikdamas kiekvienąkart vis kitaip.

„Kiekvienas paveikslas turi savo temą, kiekvienas paveikslas jums prabils“, – kalbėjo D. Akstinas, pristatydamas kūrinius. Jis mokiniams priminė Lietuvos istoriją ir žmones, kurie savo darbais kūrė ir palaikė Lietuvos kultūrą. Kūrinių autorius kvietė prisidėti prie jo aristokratiško meno – akvarelės.

Netradicinės pamokos pabaigoje gimnazijai buvo įteikta svarbi dovana – tai Karvelių dvaro paveikslas, kurį taip pat nupiešė O. Jablonskis. Jis bus pakabintas gimnazijos muziejuje.

Direktoriaus A. Bučnio padėka ir atminimų dovanėlėmis svečiams baigėsi ši meno ir istorijos pamoka, tačiau gimnazijoje liko M. Mažvydo, K. Donelaičio, J. Bielinio, A. Mickevičiaus ir daugybės kitų žymių asmenybių gyvenimo ir veiklos aidas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: