Nuomininkai ieško pigiausio nekilnojamojo turto
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Šiuo metu norintieji nuomotis būstą negali ir neplanuoja tam skirti didelės pinigų sumos – dabar populiariausias ir paklausiausias pigus nekilnojamasis turtas.

Dauguma ieškančiųjų būsto nuomai žvalgosi tik tokių pasiūlymų, kad nuomos kaina nebūtų didesnė nei keli šimtai litų, o pasiūlymų už paklausiausią nuomos kainą nėra labai daug.

Nekilnojamojo turto portalo Aruodas.lt respondentai, kuriems aktuali būsto nuoma, teigia, kad už būsto nuomą šiuo metu gali išleisti iki 300 Lt/mėn. – tik tiek lėšų nuomai gali skirti beveik pusė ieškančiųjų nuomotis būstą.

15-ai proc. respondentų tiktų pasiūlymai, kurių nuomos kaina būtų 500-700 Lt/mėn., po dešimtadalį respondentų nuomotųsi būstą, jei kaina būtų iki 500 Lt/mėn. arba iki 1000 Lt/mėn. Už didesnę kainą nuomojami objektai patrauklūs ir tinkami nedidelei daliai nuomininkų.

Išanalizavus šiuo metu siūlomo nuomotis būsto skelbimus matyti, kad pasiūla tik iš dalies atitinka nuomininkų lūkesčius. Apie pusė pasiūlymų pateikiama apie butus nuomai, kurių kaina iki 1000 Lt/mėn., kitų objektų siūloma nuomos kaina didesnė.

Pasiūlymų, kurių nuomos kaina iki 300 Lt/mėn., galima rasti daugiausia apie kambarius nuomai, butas už tokią kainą – vos vienas kitas. Šiuo metu daugiausiai pateikiama nuomos pasiūlymų, kurių kaina svyruoja vidutiniškai 700-1000 Lt/mėn. (24 proc. pasiūlymų) arba 1000-1500 Lt/mėn. (22 proc. pasiūlymų). Butų nuomos pasiūlymai, kai siūloma nuomos kaina siekia iki 700 Lt/mėn., sudaro kiek daugiau nei ketvirtadalį visos pasiūlos – apie 27 proc.

Likusių nuomotis siūlomų objektų kaina mėnesiui siekia daugiau nei 1500 Lt. Tai daugiausia Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos centriniuose arba prestižiniuose mikrorajonuose esantys prabangiai įrengti butai.

Nors nuomos kainos didžiuosiuose miestuose kol kas nekinta kurį laiką, dar neaišku, kokių pokyčių atneš į didmiesčius atvykstantys studijuoti jaunuoliai.

Palyginti šią vasarą siūlomas butų nuomos kainas su praėjusių metų vasarą siūlytomis, skelbimuose siūlomos butų nuomos kainos per metus yra padidėjusios vidutiniškai 5-10 proc.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: