Organizatorių archyvo nuotr.

Operos primadona Sabina Martinaitytė, šeštadienį dainuosianti Kauno Kalėdų eglės įžiebimo šventėje, sako, kad tokie renginiai visada sukuria ypatingą nuotaiką.

„Eglutės įžiebimo šventėje dainuosiu jau ne pirmą kartą, tačiau tai visada yra ypatingas renginys ir pasirodyti jame man yra didelė garbė. Tai svarbi šventė miestui ir jo žmonėms. Labiausiai jaudina tas vienybės jausmas, kurį sukuria tūkstančiai į Rotušės aikštę susirinkusių žmonių“, – sako S. Martinaitytė.

Pasak operos primadonos, labai žavu, kad Kalėdos yra tokia šventė, kurios laukia ne tik vaikai, bet ir suaugusieji.

„Kad ir kiek besentume, vis tiek mums reikia tos ypatingos nuotaikos, to stebuklo laukimo. Tai suteikia Kalėdoms nepakartojamo žavesio, todėl ši šventė kasmet mums visiems yra tokia brangi ir reikalinga“, – mintimis dalijosi Kauno muzikinio teatro solistė ir Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos profesorė.

Šiemet pagrindinės Kauno Kalėdų eglės įžiebimo šventė „Šokanti auksinė Kalėdų eglė“ Rotušės aikštėje prasidės šeštadienį, gruodžio 1-ąją, 17 val.

Programoje: auksiniai Lietuvos balsai Egidijus Bavikinas, Andrius Apšega ir operos primadona prof. Sabina Martinaitytė, solistas Stein Skjervold (Norvegija), Vytauto Didžiojo bažnyčios kamerinis choras „Cantate Domino“, šiuolaikinio cirko trupės „AntiGravitacija“ šviesų žonglieriai ir ugnies akrobatai, Kauno Pantomimos teatro aktoriai, Kalėdų Senelio, Kauno ir Vestfoldo miestų merų sveikinimai, šventinis fejerverkas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: