Oro uoste atidarytas Kauno rajono TIC skyrius
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Rugpjūčio 26 dieną Kauno oro uoste atidarytas Kauno rajono turizmo informacijos centro (TIC) skyrius. Čia teikiama informacija apie Kauno rajoną: lankytinas vietas, apsigyvenimo ir laisvalaikio praleidimo galimybes, galima įsigyti šio krašto menininkų ir tautodailininkų suvenyrų su Kauno rajono simbolika.

Atvykstančių turistų dėmesį iškart patraukia didžiulė šviesdėžė – Kauno rajono žemėlapis, kuriame pažymėtos lankytinos rajono vietos – keliautojams bus lengviau planuoti savo kelionės maršrutą.

„Oro uostas – vartai į šį kraštą. Nuo šiol atvykstantys jį galės geriau pažinti, išsivežti prisiminimus, dalelę čia patirtos šilumos, mūsų krašto menininkų ir tautodailininkų darbų“, – sakė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Kartu su rajono vadovu juostelę perkirpęs Kauno oro uosto generalinis direktorius Arijandas Šliupas džiaugėsi nauja iniciatyva ir dėkojo Savivaldybei už visapusišką bendradarbiavimą ir palaikymą.

„Skubėjome atidaryti iki Europos vyrų krepšinio čempionato, nes turistų srautai gerokai išaugs“, – per atidarymo ceremoniją kalbėjo Kauno rajono turizmo informacijos centro direktorė Lina Galdikienė. Tikimasi, kad informacija apie rajoną bus aktuali ne tik per čempionatą, bet ir jam pasibaigus.

Oro uostas TIC skyriui įkurti pasirinktas neatsitiktinai. Karmėlava – daugiausia turistų sulaukianti rajono dalis. Kauno oro uosto duomenimis, keliautojų srautas kasmet vis auga. Ypatingo turistų antplūdžio tikimasi sulaukti prasidėjus Europos krepšinio čempionatui.

Turizmo informacija apie Kauno rajoną itin aktuali grįžtančioms į Lietuvą poilsiui emigrantų šeimoms, atvykstantiems Lietuvon į ilgesnes komandiruotes užsienio piliečiams, turistams, planuojantiems išsamiau susipažinti su Kauno rajonu.

Po TIC atidarymo ceremonijos įmonės ,,Meškėnas“ atstovai surengė šokolado gaminimo pristatymą ir degustaciją, o nuotykių pramogų organizavimo bendrovės „Expedicija.lt“ savininkas Skirmantas Paukštys pristatė galimybę turiningai ir sportiškai praleisti laisvalaikį Zapyškio seniūnijoje, Jadaguoniuose. Panašūs pristatymai Oro uoste prie Turizmo informacijos centro skyriaus bus rengiami nuolat.

Kauno rajonas garsėja vandens turizmu. Kelionę laivu iki Kulautuvos VIVATUR parodos organizatoriai kartu su Valstybiniu turizmo departamentu pripažino įdomiausia VIVATUR 2011 kelione Lietuvoje. Šiais metai vandens turizmo mėgėjams pasiūlyta nauja pramoga – plaukimas plokščiadugniais laiveliais Nevėžiu. Taip pat sulaukė didžiulio poilsiautojų susidomėjimo.

Svečiai, kurie ilgėliau užtruks Kaune, galės aplankyti dvarus, susipažinti su jų istorija, parkais, ekspozicijomis, šventėmis. Turizmo informacija apie Kauno rajoną itin aktuali grįžtančioms į Lietuvą pailsėti emigrantų šeimoms, atvykstantiems į ilgesnes komandiruotes užsienio piliečiams, turistams, planuojantiems išsamiau susipažinti su Kauno rajonu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: