(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Projekto „Moksleiviai – į Vyriausybę” komisija iš beveik pusantro šimto moksleivių anketų atrinko 30 projekto dalyvių, kurie turės galimybę atlikti praktiką Ministro Pirmininko tarnyboje ar pasirinktoje ministerijoje.

Daugiausia prašymų dalyvauti projekte sulaukta iš didžiųjų šalies miestų. Kaip pastebėjo šių metų atrankos komisijos pirmininkė, Vytauto Didžiojo universiteto studentė Orinta Movsesjan, šį kartą laikinoji sostinė aplenkė tikrąją. Populiariausios tarp moksleivių buvo Užsienio reikalų, Švietimo ir mokslo bei Finansų ministerijos. Iš nemažo būrio pretendentų galiausiai buvo atrinkta 19 merginų ir 11 vaikinų, kurie rugpjūčio 23-27 dienomis turės galimybę stebėti, kaip vyksta darbas Vyriausybėje, ir dalyvauti jos veikloje.

Šis projektas, leidžiantis moksleiviams iš arčiau susipažinti su Vyriausybės, valstybės institucijų ir politikų veikla bei kasdieniu darbu, vykdomas jau antrus metus. Projekto dalyviai atliks savaitės trukmės praktiką Ministro Pirmininko tarnyboje ar pasirinktoje ministerijoje, turės progą susitikti su Premjeru Andriumi Kubiliumi, ministrais, stebės Vyriausybės posėdžius, dalyvaus įvairiuose susitikimuose, susipažins su Vyriausybės struktūra, ministerijų darbu.

Projektu „Moksleiviai – į Vyriausybę” siekiama skatinti jaunimą domėtis Lietuvos valstybės institucijų veikla, aktyviau dalyvauti politiniuose procesuose, domėtis valstybės institucijų priimamais sprendimais. Be to, projekto iniciatorių manymu, tai yra puiki proga didinti Vyriausybės atvirumą ir skaidrumą, piliečius labiau įtraukti į jos veiklą, supažindinti augančią kartą su Vyriausybės kasdieniniu darbu.

Kaunui atstovaus Viktorija Linkevičiūtė ir Guoda Radavičiūtė iš KTU gimnazijos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: