Padėkos raštai įteikti įvairių mokslo sričių jauniesiems talentams
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Lapkričio 29 d. Rotušėje miesto meras Andrius Kupčinskas pagerbė ir apdovanojo mokinius, kurie formaliojo švietimo srityje praėjusiais mokslo metais tarptautinėse olimpiadose ir respublikiniuose konkursuose laimėjo aukso, sidabro ir bronzos medalius arba tapo 1-3 vietų laureatais.

Už gerą mokinių parengimą meras A. Kupčinskas padėkos raštus įteikė ir mokytojams.

Praėjusieji mokslo metai kauniečiams buvo labai sėkmingi. Šiandien į Rotušę susirinko apie 150 mokinių, o rytoj miesto meras apdovanos dar beveik tiek pat mokinių, kurie pasižymėjo neformaliojo švietimo srityje.

Didelis laimėjimas būti prizininku, užėmusiu 1-3 vietą tarp visų Lietuvos savivaldybių mokinių, kurie dalyvauja respublikinių olimpiadų finaliniame etape.

2011 m. metais Kauno mokiniai pelnė net kelis medalius tarptautinėse olimpiadose:

Povilas Kavaliauskas laimėjo aukso medalį ES jaunųjų mokslininkų konkurse Helsinkyje.

Dominykas Sedleckis – sidabro medalį Chemijos olimpiadoje Turkijoje, o Marijonas Petrauskas – sidabro medalį informatikos olimpiadoje Tailande.

Bronzos medalius biologijos mokslo srityje laimėjo Emilija Emma iir Gabija Lazaravičiūtė.

„Man labai malonu šioje garbingoje Kauno vietoje – Rotušėje – priimti jus, pasveikinti ir padėkoti už jūsų indėlį garsinant Kauną ir Lietuvą.

Praėjusiais mokslo metais Kauno miesto mokiniai respublikinėse olimpiadose pelnė labai daug prizinių vietų. Dėkoju Jums už šiuos laimėjimus, dėkoju mokytojams, parengusiems jus olimpiadoms ir konkursams. Ne visi gražūs įvykiai atsispindi žiniasklaidoje, ką padarysi. Dirbame ne dėl išgarsėjimo. Linkiu didelės sėkmės ir kitais metais“, – sakė meras A. Kupčinskas.

Pagerbti mokinius ir mokytojus atvyko miesto tarybos nariai, administracijos atstovai.

Miesto Tarybos Švietimo ir sporto komiteto pirmininkas Valys Venclovas sakė:

„Smagu matyti jaunus, gabius, talentingus žmones, kurie garsina Kauną. Prie jūsų laimėjimo prisidėjo tėvai ir mokytojai. Linkiu sėkmės ir toliau garsinant Kauną bei Lietuvą“.

Jaunus talentus, galbūt būsimuosius mokslininkus sveikino miesto tarybos narė Loreta Kekienė.

„Žiūriu į jus ir gėriuosi. Jūs esate lyderiai, garsinate mūsų miestą ir šalį. Dėkoju jūsų tėveliams ir mokytojams, kurie iš mažų kodėlčiukų išaugino mokslo žymūnus“, – sakė L. Kekienė.

Šventės metu koncertavo VDU Muzikos akademijos profesorės Sabinos Martinaitytės auklėtiniai, kurie tarptautiniuose ir respublikiniuose konkursuose nuolat laimi prizines vietas.

Meras A. Kupčinskas padėkos raštus įteikė dėstytojai Sabinai Martinaitytei, akompaniatorei Audronei Eitmanavičiūtei, solistams Andriui Apšegai, Mantui Gacevičiui ir Mangirdui Dapkui.

Apdovanotųjų vardu kalbėjo S. Dariaus ir S. Girėno gimnazijos auklėtinis, jaunasis mokslininkas Povilas Kavaliauskas. Jis padėkojo merui A. Kupčinskui, Savivaldybės atstovams ir visiems, kurie prisidėjo prie šios šventės surengimo. Savo draugams jis palinkėjo kantriai siekti užsibrėžto tikslo.

Po to šventės dalyviai fotografavosi su meru ir tėvais, vaišinosi tortais, kuriuos dovanojo žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius, UAB „Kauno kranai“, rinkodaros direktorius Paulius Lukševičius ir UAB „Kaspaula“, vadovė Dalia Šlepavičienė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: