Pagalba negalią turintiems Kauno rajono gyventojams
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

SBĮ Kauno rajono socialinių paslaugų centras valstybės ir savivaldybės biudžeto lėšomis įgyvendina Būsto pritaikymo darbus asmenims, turintiems negalią.

Iki 2011 m. lapkričio pirmos dienos būstai buvo pritaikyti trims Kauno rajono gyventojams iš Akademijos, Garliavos apylinkių ir Alšėnų seniūnijų.

Garliavos apylinkių seniūnijoje senyvo amžiaus moteriai sumontuotas lauko keltuvas, pritaikytas vonios kambarys, įrengti porankiai ir kiti būsto pritaikymo darbai, kurie nuo šiol palengvins senolės ir jos artimųjų buitį.

Alšėnų seniūnijoje vaikui, turinčiam labai ryškių judėjimo bei apsitarnavimo funkcijų sutrikimų, nupirktas mobilus elektrinis keltuvas, kuris padeda perkeliant berniuką iš neįgaliojo vežimėlio į lovą ar vonią. Vonios kambaryje įrengtas dušas su trapu, neįgaliojo poreikius atitinkančios durys. Tėvai džiaugiasi galimybe pasinaudoti Būsto pritaikymo žmonėms su negalia 2007-2011 m. programa, kuri sudarė sąlygas jų sūnui siekti socialinės integracijos.

Tikimasi, kad būsto pritaikymo darbai padės neįgaliems žmonėms patenkinti būtiniausius higienos, priežiūros, maitinimosi, poilsio poreikius bei palengvins integracijos į visuomenę procesą.

Įgyvendinant Būsto pritaikymo žmonėms su negalia 2007-2011 m. programą šiemet bus pritaikytas ir būstas Lapių seniūnijoje: šiuo metu darbai ten tebevyksta ir turėtų būti baigti lapkričio mėnesio antroje pusėje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: