(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

„Girstučio” kultūros ir sporto centre vyko Pagyvenusių žmonių mėnesio baigiamasis renginys. Salė buvo pilnutėlė garbaus amžiaus žmonių. Jų veidai švytėjo, vienas su kitu sveikinosi, dalijosi naujienomis.

Pasveikinti senjorų atvyko miesto meras Andrius Kupčinskas, miesto Tarybos Socialinių, sveikatos ir šeimos reikalų komiteto pirmininkė Loreta Kudarienė, miesto Savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas Zenonas Abramavičius ir kt.

Meras A. Kupčinskas padėkos raštus įteikė Pagyvenusių žmonių mėnesio rėmėjams: UAB „Vičiūnai ir ko”, „Gardėsio” kepyklai, Maisto bankui ir Jogos studijai.

Miesto meras sveikino senolius, linkėjo jiems geros sveikatos, įdomaus, prasmingo gyvenimo, artimųjų meilės ir pagarbos.

Tarybos narė Loreta Kudarienė pasidžiaugė, kad Kaune senjorai tokie aktyvūs, pilietiški, savo patirtį perduoda jaunimui ir vaikams. Ji viliasi, kad miesto Tarybos sprendimas dėl spalio mėnesio paskelbimo Pagyvenusių žmonių mėnesiu nebus užmirštas, kad tokie renginiai, skirti senjorams vyks kasmet, nes senjorai verti didelės pagarbos.

Švietimo ir ugdymo skyrius visada stengiasi ugdyti vaikų meilę ir pagarbą seneliams. Spalio mėnesį buvo paskelbtas pradinių klasių mokinių rašinių konkursas „Mes mylim savo senelius”. Konkurse dalyvavo daugelio miesto mokyklų pradinių klasių mokiniai.

Ikimokyklinio ugdymo vaikai dalyvavo piešinių konkurse „Mano seneliai – geriausi”. Konkursui buvo pateikta labai daug gražių piešinių. Visi piešinių ir rašinių konkurso nugalėtojai buvo apdovanoti.

Konkurse dalyvavo ir seneliai. Jie rašė rašinius apie savo vaikaičius. Panemunės senelių namų atstovai (direktorė Aldona krinickienė) padėkojo miesto merui A. Kupčinskui, kitiems Savivaldybės vadovams už tai, kad Pagyvenusių žmonių mėnesio metu buvo surengta tiek daug įdomių renginių senjorams.

Panemunės senelių namų atstovai merui A. Kupčinskui įteikė šakotį, tačiau sakė, kad šakotis labai didelis, jis „nepajėgs jo panešti “, todėl pasiūlė renginio pabaigoje pasivaišinti visiems senjorams.
Pastarieji choru sušuko, kad šakotį dovanoja vaikams.

Renginio dalyviams koncertavo vaikų sportinių šokių ansamblis „Gijelė”, meno vadovė ir choreografė Zita Vaškelienė, Vaikų muzikos studija „Saulutė”, vadovė Danutė Žiedelienė, Antano Smetonos gimnazijos merginų 10-12 klasių vokalinis ansamblis, vadovė Asta Miknienė ir profesionalus, Lietuvoje bei užsienio šalyse gerai žinomas Kauno muzikos ansamblis „Ainiai”, vadovas Jonas Urbonas. Solistai: Gitana Lapinskaitė (sopranas), Rytis Janilionis (baritonas) dainavo populiarias dainas, o Edmundas Gumuliauskas (skrabalai, birbynė) visus sužavėjo skrabalų melodijomis.

Danutė MARCINKEVIČIENĖ

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: