© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Iki dantų ginkluotiems užpuolikams atakavus Pakistano judriausią oro uostą pietiniame Karačio mieste žuvo mažiausiai 24 žmonės, tarp jų – dešimt kovotojų, o šią šešias valandas trukusią apsiaustį armija užbaigė pirmadienį paryčiais.

Aidėjo sprogimai ir šaudymas, kai užpuolikai, ginkluoti mirtininkų liemenėmis, granatomis ir raketiniais granatsvaidžiais, kovojo su saugumo pajėgomis per vieną iš įžūliausių pastaraisiais metais atakų Pakistano didžiausiame mieste.

Pasak pareigūnų, visi dešimt užpuolikų buvo nukauti, o 14-os aukų, tarp kurių buvo apsaugininkų ir keturi oro uosto darbuotojai, palaikai buvo atpažinti miesto pagrindinėje ligoninėje.

“Atnaujinta informacija: visa teritorija išvalyta. Jokios žalos orlaiviams – gaisras, matomas nuotraukose, buvo apėmęs ne lėktuvą, o pastatą, ir dabar jau užgesintas. Visi svarbiausi objektai nenukentėjo”, – socialiniame tinkle “Twitter” paskelbė kariškių atstovas generolas majoras Asimas Bajwa (Asimas Badžva) .

Dėl šios atakos padidėjo susirūpinimas dėl netvirtos Pakistano saugumo padėties ir kilo klausimų, kaip kovotojai galėjo patekti į Džinos tarptautinį oro uostą, aptarnaujantį vieną iš didžiausių pasaulyje miestų.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės dėl tuo išpuolio, bet jis buvo surengtas tuo metu, kai anksčiau šiais metais prasidėjusios derybos tarp Pakistano vyriausybės ir Talibano pateko į aklavietę.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: