Palemoniečiai išlydėjo vasarą
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Palemono bendruomenės centras, vasarai einant į pabaigą, jau septintus metus sukvietė visus palemoniečius į tradicinę bendruomenės šventę „Vasara dar pabūk su mumis“.

Šventės Palemone būna didelės, įdomios ir linksmos. Šiemet susrinkusius linksmino V. Katunskytė, A. Čapas, Palemono bendruomenės ansamblis „Marių banga“, grupė „Kvinta“. Į šią šventę susirinkusieji turėjo galimybę atskleisti įvairius sugebėjimus.

Moterys išradingumu pasižymėjo floristiniame konkurse, iš gėlių ir sėklų komponuodamos paveikslus. Vyrai varžėsi baudų mėtimo varžybose, bei galėjo pasirungti giros kilnojime.

Vaikučiai buvo pakviesti atskleisti savo gabumus piešinių konkurse, pavadinimu „Aš ir krepšinis“, o tuo tarpu O. Staugienė ir D. Laurenčikienė komponavo floristinę kompoziciją – „Kamuolys“.

Ši kompozicija tapo vienu pagrindiniu šventės akcentu prie kurio norėjo įsiamžint nevienas šventės dalyvis. Visi konkursų, bei rungčių dalyviai buvo apdovanoti, įvairiais prizais, bei padėkomis.

Šventėje buvo galima pajodinėti žirgais, pasigrožėti senųjų automobilių paradu.

Petrašiūnų policijos nuovados kolektyvas vedamas G. Kvietkausku įgyvendino dar vieną svajonę, suorganizuoti konkursą „Gražiausia sodyba“ ir įsteigė prizus sodyboms nugalėtojoms, o jų šiemet buvo išrinkta net septynios. Tokie konkursai prisideda prie bendro mikrorajono estetinio ir kultūtrinio įvaizdžio kūrimo.

Į šventę susirinko daugiau nei 2000 žmonių, tai tik parodo kokios svarbios ir reikalingos tokios šventės, ypač tuose rajonuose kurie taip nutolę nuo miesto cento, kur verda miesto gyvenimas. Tvarką šventės metu palaikė Petrašiūnų policijos pareigūnai Edmundas Lukoševičius bei Nerijus Šiugždinis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: