(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Besibaigiant vasarai į Kauno Panemunės senelių namus rinkosi Lietuvos ir Lenkijos globos įstaigų pagyvenę ir neįgalūs asmenys, nusprendę dalyvauti tarptautinėje spartakiadoje “Aktyvusis senjoras 2010” ir išmėginti savo aktyvumą, vikrumą, sumanumą įvairiose rungtyse.

Spartakiados organizatoriai ir sumanytojai – Kauno Panemunės senelių namai.

Šio renginio globėjai – Kauno miesto tarybos Socialinių šeimos ir jaunimo komitetas bei Kauno senjorų taryba.

Į spartakiadą senjorai atvyko iš Lenkijos Suvalkų globos namų “Kalina” ir Kowale Olieckie globos namų “Zacisze” bei Lietuvos globos namų: Klaipėdos, Palangos, Antavilių, Prienų, Kauno Kartų namų.

Administracijos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Abramavičius Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko vardu pasveikino visus susirinkusius, perdavė jo pasirašytus sveikinimus spartakiados nugalėtojams bei padėkas rėmėjams.

Renginio globėja Kauno miesto tarybos narė, Socialinių, šeimos ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkė Loreta Kudarienė pasidžiaugė, kad jau treti metai vyksta tarptautinė spartakiada “Aktyvusis senjoras 2010”, kuri suburia senjorus ne tik iš Lietuvos bet ir kaimyninės Lenkijos. Kauno senjorų tarybos pirmininkė Janina Andriušienė linkėjo spartakiados dalyviams sėkmės visose rungtyse. Kiti svečiai – LR Seimo narės V.M.Čigriejienės padėjėja Birutė Kazlauskienė, LR Seimo narės V.V.Margevičienės padėjėja Audronė Kaminskienė, LR Seimo nario R.A.Ručio padėjėja Dalia Padegimienė, Liberalų ir centro sąjungos atstovas Mindaugas Šivickas, Gintauto Labanausko labdaros ir paramos fondo atstovė Edita Vaitkūnienė, VšĮ Vilties žiedas atstovė Olga Puchliakova spartakiados dalyvius vaišino saldumynais, įteikė prizus. Panemunės seniūnijos seniūnė Rasina Žolynienė įsteigtą prizą įteikė Kauno Panemunės senelių namų Pagyvenusių žmonių dienos centrui.

Spartakiados dalyviai dalyvavo įvairiose sportinėse rungtyse: žaidė šaškėmis, baseine gaudė magnetines žuvis, kamuoliu mušė kėglius, lazdele varė kamuolį į futbolo vartus, išmėgino savo jėgas estafetėje.

Daugiausiai sirgalių palaikymo sulaukė žuvų gaudymo bei estafetės dalyviai. Išmėginę savo jėgas sporto varžybose, aktyvieji senjorai gavo diplomus, medalį, olimpinės ugnies statulėlę, rėmėjų prizus ir patyrė daug smagių akimirkų.

Sportinių varžybų dalyviai linksminosi kartu su atvykusia Kauno aklųjų ir silpnaregių kapela “Bičiuliai”, kurios vadovas – Lionginas Matusevičius.

Tarptautinė minispartakiada baigėsi, tačiau užsimezgusi draugystė tarp Lietuvos bei Lenkijos globos namų gyventojų, darbuotojų tęsiasi. Panemunės senelių namų bendruomenės nariai jau planuoja rugsėjo mėnesį pagal gautus kvietimus vykti į Lenkiją dalyvauti tarptautiniuose integraciniuose renginiuose. Čia senjorai vėl mielai bendraus, kalbės bendraamžiams aktualiomis temomis, aptars džiaugsmus ir rūpesčius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: