(c) kaunozinios.lt archyvo nuotr.

Gruodžio 1 d., antradienį, 18 val. VDU menų galerijoje „101” (Laisvės al. 53) atidaroma VDA Kauno dailės fakulteto studentų baigiamųjų darbų paroda „Meno zona“. Tai projekto „Dialogai“ baigiamoji dalis, kurio metu jaunieji menininkai bendradarbiavo su būsimaisiais menotyrininkais iš Vytauto Didžiojo universiteto.

„Šis projektas, sumanytas jaučiant bendravimo trūkumą tarp jaunosios kartos menininkų ir būsimųjų menotyrininkų, vyksta jau antrus metus. „Dialogai“ – tai unikali galimybė susitikti dviejų skirtingų specialybių studentams ir užmegzti ryšius, kurie ateityje, tikėkimės, peraugs į gražų bendradarbiavimą“, – sakė parodos organizatoriai.

Visą mėnesį VDU menotyros studentai bendravo, mezgė dialogus su jaunaisiais VDA menininkais, bandė perprasti jų kūrinius, patį kūrybos procesą nuo pat idėjos gimimo iki darbo eksponavimo parodinėje erdvėje.

„Susidūrus ir susibendravus dviems meno teoretikų ir meno praktikų „pajėgoms“, galerija „101“ pavirto į tikrą meno zoną, kurioje tarpusavyje tarpsta ir bendrauja skirtingos meninės idėjos“, – projekto sėkme džiaugėsi iniciatoriai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: