Pasaulio studentų vasaros universiadoje - medalių lietus
(c) LSSA.lt archyvo nuotr.
Airinė Palšytė

Šenzenio mieste tęsiasi 26-oji Pasaulio studentų vasaros universiada, kurioje dalyvauja ir Lietuvos atstovai. Estafetiniame bėgime 4×100 metrų Lietuvos atstovės suklydo perduodamos lazdelę ir nebaigė distancijos bei į finalą nepateko.

Lietuvos vaikinų komanda šią distanciją savo bėgime įveikė trečia (40.05) ir pateko į finalą.

800 metrų bėgime Vitalij Kozlov pusfinalyje distanciją įveikė per 1 minutę 48.49 sekundės ir liko už finalo ribų.

Universiados krepšinio turnyro atkrintamosios varžybos

Šenzenyje prasidėjo vaikinų krepšinio turnyro ketvirtfinalių kovos. Lietuvos studentų krepšinio rinktinė vadovaujama Vitoldo Masalskio atkrintamosios varžybose susitiko su Jungtinių Amerikos Valstijų krepšininkais ir po atkaklios kovos šventė pergalę rezultatu 76:74 (12:15, 25:27, 28:19, 11:13).

Pirmąją rungtynių pusę vyko apylygė kova ir tik taiklių tritaškių dėka amerikiečiai pirmavo kelių taškų skirtumu. Lietuviams buvo pavykę išlyginti rezultatą (33:33), tačiau varžovai antro kėlinio pabaigoje vėl šiek tiek nutolo.

Ypač sėkmingai lietuviai sužaidė trečią kėlinį, kurio metu ne tik panaikino varžovų pranašumą, bet ir išsiveržė į priekį (65:61). Ketvirtajame kėlinyje pavyko išsaugoti pranašumą ir žengti į pusfinalį.

Sėkmingiausiai Lietuvos ekipoje rungtyniavo Gediminas Orelik – 19 tšk., Marius Valukonis 11, Edgaras Stanionis ir Gediminas Žylė po 10.

Amerikiečių gretose išsiskyrė John Jenkins 17 tšk.

Pusfinalyje lietuviai susikaus su Kanados ekipa.

Navickas pateko į ketvirtfinalį

Šenzenyje vykstančioje Pasaulio studentų universiadoje Lietuvos atstovas Kęstutis Navickas aštuntfinalyje, po 59 minutes trukusios kovos 2:1 (15:21, 21:10, 21:19) įveikė Setia Agus Senatria Putra iš Indonezijos ir pateko tarp aštuonių geriausių sportininkų.

Palšytė pakartojo Lietuvos rekordą ir iškovojo sidabro medalį

Lietuvos lengvaatletė Airinė Palšytė šuolio į aukštį rungtyje iškovojo sidabro medalį. Trečiuoju mėginimu jai pavyko įveikti 1,96 cm aukštį ir pakartoti Lietuvos rekordą, kuris priklauso Nelei Žinlinskienei.

Nugalėtoja tapo amerikietė Briggitte Barret, ji taip pat įveikė 1,96 cm aukštį, tačiau tai padarė pirmuoju bandymu. Trečia liko Estijos atstovė Anna Iljušina – 1,94 cm.

Viktorija Žemaitytė iškovojo sidabro medalį

Merginų septynkovės varžybose Lietuvos atstovė Viktorija Žemaitytė iškovojo sidabro medalį. Viktorija surinko 5958 taškus ir iškovojo 11-ą Lietuvos medalį universiadoje. Čempione tapo Rusijos atstovė Olga Kurbanova, bronza atiteko Katerina Čachova.

LSSA informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: