Pasirašyta sutartis dėl Panemunės tilto statybos darbų
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybė pasirašė sutartį dėl tilto tarp A. Juozapavičiaus pr. ir Tilto g. statybos darbų.

Kauno miesto savivaldybės Viešųjų pirkimų komisija lapkričio mėnesio pabaigoje Panemunės tilto statybos darbų pirkimo konkurso laimėtoju paskelbė AB „Kauno tiltai“, įsipareigojusią darbus atlikti už 102,95 mln. litų. Viešųjų pirkimų procedūras ir dokumentus išnagrinėjusi Viešųjų pirkimų tarnyba jokių pažeidimų nesurado.

Kauno miesto savivaldybė pasirašė statybos darbų pirkimo sutartį su rangovu. AB „Kauno tiltai“ pristačius visus reikalingus dokumentus, sutartis buvo oficialiai įregistruota.

Artimiausiu metu planuojama pasirašyti susitarimą dėl darbų, kuriuos rangovas įsipareigos atlikti šiais metais. Be to, su rangovu ketinama pasirašyti ir statybvietės priėmimo-perdavimo aktą.

„Nuo tos dienos rangovas taps oficialiai atsakingas už statybvietę“, – tvirtino Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis. Pasirašius minėtus dokumentus, AB „Kauno tiltai“ galės pradėti darbus.

Kauno miesto savivaldybė yra kreipusis į Susisiekimo ministeriją su prašymu finansuoti 70 proc. naujojo tilto statybos darbų vertės. Skirti likusius 30 proc. lėšų įsipareigotų savivaldybė. Į Susisiekimo ministrą dėl šio projekto finansavimo kreipėsi ir grupė Seimo narių. Susisiekimo ministerijos ar jai pavaldžių institucijų tikslinio finansavimo klausimas turėtų paaiškėti iki šių metų kovo mėnesio. Iki tol naujojo tilto statybos darbus rangovas turės vykdyti savomis lėšomis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: