vsd.lt archyvo nuotr.

Paslapčių apsaugos koordinavimo komisija ketvirtadienį svarstys klausimą dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) informacijos slaptumo žymos pagrįstumo.

“Galiu patvirtint, kad gavome prokuratūros kreipimąsi, ir kviečiame posėdį rytoj, tai ir viskas, ką galėčiau pasakyti šiandien”, – BNS trečiadienį sakė komisijos vadovė, Užsienio reikalų ministerijos kanclerė Jūratė Raguckienė.

Į komisiją dėl slaptumo grifo kreipėsi tyrimą dėl slaptos informacijos paviešinimo kontroliuojantys prokurorai. Jie teigia nustatę, kaip įslaptinta informacija pateko į žiniasklaidos priemones ir kas iš valstybės tarnautojų tame dalyvavo, tačiau tikina, kad kvalifikuoti veiką bus tik gavus komisijos išvadą.

Tyrimas dėl valstybės paslaptį sudarančios informacijos atskleidimo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamente pradėtas spalio 31 dieną, jį atlikti pavesta Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT).

Tyrimas pradėtas, kai BNS pranešė apie VSD perspėjimą valstybės vadovams ir dviem Seimo komitetams, jog Rusija rengia naujas aktyvias informacines atakas ir artimiausiu metu gali būti platinama dezinformacija apie prezidentę Dalią Grybauskaitę.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: