(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės taryba patvirtino parengtą Kauno miesto aukštybinių pastatų išdėstymo Kauno mieste specialiojo plano koncepciją.

Šio specialiojo plano rengimo tikslas buvo koreguoti esamą planą, patvirtintą dar 2007 m. Taip pat parengti naujas ir koreguojant nustatytas aukštybinių pastatų užstatymo zonas ir / ar jų išdėstymo vietas, revizuoti nustatytas ir suformuoti tokių pastatų urbanistinės koncepcijos principines nuostatas bei pagrindimą (motyvaciją).

„Šiandien Tarybai teikiama tvirtinimui tik koncepcija, vėliau bus parengti sprendiniai, kuriuos jau tvirtins naujai išrinkta miesto Taryba. Ši koncepcija yra tik pradinis žingsnis“, – teigė Urbanistikos skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius.

Plane yra nustatytos planavimo priemonės, siekiant išsaugoti Senamiesčio ir Naujamiesčio vizualinio identiteto vertingus bruožus, sudarytos prielaidos harmoningam aukštybinių pastatų išdėstymui mieste, apsaugant ir harmoningai plėtojant bendruosius miesto urbanistinės struktūros komponentus. Patikslintos įvairių miesto teritorijų plėtros sąlygos, susijusios su aukštybinių pastatų statybos galimybėmis, taip pat patikslintos priemonės ir apribojimai, užtikrinantys gamtos ir kultūros vertybių išsaugojimą.

Aukštybinių pastatų išdėstymo Kauno miesto savivaldybės teritorijoje specialusis planas numato tolygų aukštybinių pastatų (iki 50 m) išdėstymą miesto aukštutinėje terasoje visomis kryptimis – Aleksoto, Šilainių, Kalniečių, Dainavos link, tai leistų miestui tolygiai vystytis.

„Išskirtinio aukštingumo, t.y. iki 80-100 m aukščio pastatus, siūlome statyti tik ties M.K. Čiurlionio tiltu abipus Nemuno“, – paaiškino vedėjas N. Valatkevičius.

Vilija ŽUKAITYTĖ

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: