(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės taryba svarstė klausimą dėl miesto savivaldybės teritorijos bendrojo plano antrojo pakeitimo koncepcijos patvirtinimo.

Kauno miesto savivaldybės teritorijos bendrasis planas yra patvirtintas 2003 metais. Nuo to laikotarpio įvyko nemažai pokyčių tiek miesto ekonominėje aplinkoje, tiek Lietuvos teritorijų planavimo dokumentų teisinėje bazėje.

Miesto savivaldybės administraciją pasiekė nemažai gyventojų prašymų dėl vienokių ar kitokių priežasčių pakeisti atskirų teritorijų ar pavienių sklypų tikslinę žemės naudojimo paskirtį. Savo pasiūlymus dėl bendrojo plano pakeitimų teikė ir savivaldybės administracijos teritorijų planavimo specialistai, atsižvelgdami į objektyvius veiksnius. Bendrojo plano sprendiniai galioja iki 2013 metų.

Šiuo metu yra rengiamas Bendrojo plano antrasis pakeitimas. Pakeitimų rengėjas buvo parinktas, vykdant viešųjų pirkimų konkursą. Jo laimėtoju tapo Kauno SĮ „Kauno planas“. Antrasis bendrojo plano pakeitimas atliekamas, siekiant sudaryti palankesnes sąlygas gyvenamosios statybos, verslo ir visuomeninių teritorijų plėtrai, atsižvelgiant į gyventojų ir žemės savininkų pageidavimus, miesto struktūros plėtojimo nuostatas bei strateginius tikslus.

„Bendrojo plano pakeitimai nagrinėjami tik apibrėžtose teritorijose ir apima tik tikslinės žemės naudojimo paskirties būdų ir pobūdžių pakeitimus. Šiuo metu svarbiausia patvirtinti bendrojo plano antrojo pakeitimo koncepciją. Ją patvirtinus bus parengti sprendiniai, kurie mėnesį bus eksponuojami ir dar mėnesį bus viešai svarstomi su visuomene. Taip gyventojai turės galimybę išsakyti savo pasiūlymus ir pastabas koncepcijos sprendiniams, o pataisymai bus atliekami, atsižvelgiant į visuomenės pageidavimus“, – kalbėjo Urbanistikos skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius.

Taryba po ilgų diskusijų pritarė bendrojo plano antrojo pakeitimo koncepcijai, su protokoliniu pavedimu Tarybos komitetams atkreipti ypatingą dėmesį į keletą koncepcijos punktų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: