Per

Lietuvos krepšinio federacijai ir 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato („EuroBasket 2011“) organizaciniam komitetui drauge su šalies Užsienio reikalų ministerija pavyko pasiekti, kad per per komandų pristatymą būtų grojami netrumpinti nacionaliniai himnai. Iki šiol buvo grojamos tik iki 75 sekundžių sutrumpintos himnų versijos.

„Be Lietuvos, ilgesnius himnus turi dar bent 6 valstybės, kurių rinktinės dalyvaus Europos pirmenybėse Lietuvoje. Tarp jų – krepšinio šalys, kurių sirgalių Lietuvoje bus nemažai: Ispanija, Serbija, Slovėnija ir Juodkalnija, – sakė „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto renginių grupės vadovė Irena Valantinienė. – Neabejojame, kad tų šalių krepšininkai ir sirgaliai bus tikrai patenkinti, kad netrumpinami jų himnai“.

Groti pilnus visų „EuroBasket 2011“ dalyvaujančių valstybių himnus „FIBA Europe“ leido po to, kai oficialiu laišku į šią tarptautinę organizaciją, reguliuojančią Europos čempionatų tvarką, kreipėsi Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronis Ažubalis.

Jo rašte buvo teigiama, jog „EuroBasket 2011“ organizacinis komitetas patvirtino, kad čempionato tvarkaraštis leidžia groti visą valstybės himną. Be to, kaip pabrėžta rašte, Lietuvos Respublikos įstatymai nenumato sutrumpintos nacionalinio himno versijos.

„Nacionalinis Lietuvos Respublikos himnas yra trumpas ir trunka 1 min. 35 sek.“, – buvo rašoma oficialiame Užsienio reikalų ministerijos rašte.

Atsižvelgdama į Lietuvos URM kreipimąsi, „FIBA Europe“ nutarė groti pilnus visų „EuroBasket 2011“ dalyvaujančių valstybių himnus.

„EuroBasket 2011” vyks 2011 m. rugpjūčio 31 – rugsėjo 18 d. šešiuose Lietuvos miestuose: Alytuje, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose, Vilniuje ir Kaune. Jame dalyvaus 24 stipriausios Europos krepšinio rinktinės.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: