Per Kauno rajoną keliavo kalėdinė gerumo akcija
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Kaip ir kasmet, artėjant gražiausioms metų šventėms, gruodžio 20-21 dienomis Kauno rajono socialinių globos įstaigų gyventojus – senelius, vaikus, – lankė, šiltus sveikinimus ir dovanas dalijo meras Valerijus Makūnas kartu su savivaldybės administracijos ir Socialinės paramos skyriaus darbuotojais.

Pradžiuginti seneliai

Kalėdinių dovanų prikrautas autobusiukas antradienio rytą patraukė į Čekiškės senelių namus. Įstaigoje globojama daugiau kaip dvi dešimtys garbaus amžiaus Kauno rajono gyventojų. Pajėgesnieji į susitikimą su sveikintojais globos namų valgyklėlėje šventiškai pasipuošę atėjo patys ar atvažiavo rateliuose, sunkesnius ligonius ar silpnesnius žilagalvius svečiai aplankė jų kambarėliuose.

Muniškių senelių namuose, kuriuose gyvena per šešias dešimtis senolių, į susitikimą su sveikintojais sugužėjo gausus būrys gyventojų: vieni susigraudinę spaudė sveikintojams rankas, kiti deklamavo savo kūrybos poeziją, patys dovanojo simbolines dovanėles atvykėliams.

Ežerėlio slaugos namuose, kur slaugoma apie tris dešimtis senelių, į kiekvieną kambarėlį atkeliavo dovanos, šilti linkėjimai ir šypsenos.

Dovanos mažiesiems

Su gausiomis dovanomis – žaislais, saldumynais, knygomis, loginiais žaidimais, Aurelijos Makūnienės labdaros fondo dovanotais paspirtukais – kalėdinė akcija atkeliavo ir pas mažuosius rajono gyventojus: į SBĮ Kauno rajono socialinių paslaugų centro Šeimos gerovės skyrių, kurį lanko pora dešimčių vaikų iš Domeikavos ir jos apylinkių, į Lietuvos samariečių bendrijos Kauno skyriaus vaikų dienos centrą „Užuovėja“, keturias dešimtis vaikų globojančius Pagynės vaikų globos namus Babtų seniūnijoje.

Kalėdinės dovanėlės pradžiugino ir šeimynose globojamus vaikučius: Juragiuose gyvenančios R. Keturakienės šeimynos globotinius – 14 vaikų, kurių mažiausiam – vos keli mėnesiai, R. B. Vyšniauskienės šeimynos septynis vaikus, penketuką V. Rainienės globotinių. Neliko pamiršti ir septyniolika Socialinių paslaugų centro skyriaus Krizių centro globotinių.

Nepamiršti neįgalieji ir vieniši rajono senoliai

Pagal seniūnijų pateiktus sąrašus kalėdiniai paketai išdalyti septyniasdešimtmetį perkopusiems, vieniems gyvenantiems ir vaikų neturintiems rajono seneliams – iš viso 361 paketas. Dovanėlėse supakuoti būtiniausi produktai, padėsiantys vienišiems garbaus amžiaus Kauno rajono gyventojams pasirengti šventinį stalą: konservuoti žirneliai, majonezas, šprotai aliejuje, saulėgrąžų aliejus, lašiša, saldumynai, arbata, kava, kūčiukai. Daugiausiai kalėdinės akcijos maisto paketų išdalyta Garliavos (54), Vilkijos (22) apylinkių, Ežerėlio (22) ir Domeikavos (21) seniūnijose.

Kauno rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyrius, bendradarbiaudamas su Kauno rajono mokyklų valgyklas aptarnaujančiomis įmonėmis, paruošė 23 šventinius maisto produktų lauknešėlius, kurie išdalyti SBĮ Kauno rajono socialinių paslaugų centro dienos socialinės globos namuose paslaugas gaunantiems Kauno rajono gyventojams. Jiems buvo palinkėta sveikatos, šilumos ir skaidraus džiaugsmo, namų jaukumo ir mielų žmonių artumo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: