(c) Wikimedia commons archyvo nuotr.

Nuo š.m. rugpjūčio 3 dienos AB „Kauno energija” iš UAB „Energijos sistemų servisas” perima Kauno Petrašiūnų elektrinės valdymą.

Kaip sakė AB „Kauno energija” Generalinis direktorius Rimantas Bakas, „bendrovė didina turimus ir plečia savo gebėjimus būti ne tik tiekėjais , bet ir šilumos ir elektros gamintojais. Iki šiol bendrovei priklausančią Petrašiūnų elektrinę pagal sutartį eksploatavo UAB „Energijos sistemų servisas” darbuotojai, o nuo šiol elektrinės eksploatavimu užsiims pati AB „Kauno energija”. Iš UAB „Energijos sistemų servisas” į AB „Kauno energija” pereina aukštos kvalifikacijos darbuotojai – katilų ir turbinų mašinistai, valdymo pultų operatoriai, inžinieriai mechanikai, inžinieriai – chemikai, pamainų vadovai ir elektromonteriai. Viso – 31 darbuotojas.

Visiškai perimti Petrašiūnų elektrinės eksploatavimą buvo nuspręsta dėl to, kad pagal atnaujintą AB „Kauno energija” strategiją šilumos tiekimo sistemos plėtrai 2007 – 2020 m. elektrinėje planuojama diegti biokuro deginimo įrenginius ir būtent AB „Kauno energija” bus atsakinga už tinkamą šių įrenginių diegimą bei eksploatavimą. Todėl bendrovei labai svarbu koncentruoti kompetencijas vienoje įmonėje, – sakė R. Bakas.

Pagal minėtą strategiją, biokurą naudojančių šilumos gamybos įrenginių įrengimas Kaune laikomas labai patrauklia alternatyva dėl alternatyvaus kuro naudojimo bei papildomos konkurencijos šilumos gamybos sektoriuje. Patraukliausia biokuro panaudojimo vieta AB „Kauno energija” yra būtent Petrašiūnų elektrinė. Tuo atveju, jeigu ir toliau bus taikomi skatinamieji tarifai elektrai, pagamintai biokuro jėgainėse, šiame objekte rekomenduojama laipsniškai plėtoti biokogeneraciją. Įgyvendinus šiuos projektus būtų sudaromos galimybės atpiginti gyventojams tiekiamą šilumą.

AB „Kauno energija” informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: