(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Nestatutiniai Kauno rajono ugniagesiai surengė piketą prie Kauno rajono savivaldybės. Jie reikalavo nemažinti atlyginimų. Kauno rajono savivaldybė finansuoja devynis iš 74 Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos darbuotojų etatus. Šių metų biudžete tam buvo numatyta 209 tūkstančiai litų, po biudžeto tikslinimo liko 186 tūkstančiai litų. VšĮ Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos ugniagesiams atlyginimams skaičiuoti taikomas didžiausias apskrityje koeficientas – 7,5. Ugniagesiai ėjo neapmokamų atostogų, tačiau vien šiomis priemonėmis subalansuoti biudžeto nepavyko, todėl siūlyta mažinti koeficientą iki 6,6. Ne visi ugniagesiai su šiuo pasiūlymu sutinka.

Neseniai susidariusi situacija buvo aptarta kartu Lietuvos ugniagesių gelbėtojų profesinių sąjungų (LUGPS) susivienijimo pirmininku Sauliumi Džiautu ir LUGPS nestatutinių ugniagesių komiteto pirmininku Arūnu Dulevičiumi, Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininku Vidu Kerševičiumi, viešosios įstaigos Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos direktoriumi Sauliumi Grukausku, kartu ieškota rezervų, kaip išgyventi ekonominį sunkmetį.

Šį kartą su piketo dalyviais susitiko Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas ir administracijos direktorius Vytas Bancevičius. Jie paaiškino, kad Taryba priėmė sprendimą perimti dvi – Vilkijos ir Kulautuvos – komandas. Svarstant biudžetą taip pat bus ieškoma kompromiso ir geriausio varianto. ,,Mes neiname lengviausiu keliu – panaikinti tarnybą, suvokiame, kokį svarbų, atsakingą ir rizikingą darbą jūs dirbate. Solidarizuojamės su jumis, suprantame, kokie maži atlyginimai, todėl ir toliau derėsimės su profsąjungomis, su viešąja įstaiga“, – sakė V.Makūnas.

Vilma Kasperavičienė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: