(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Jubiliejinė 35-oji Didžiosios Britanijos nepriklausomų kelionių organizatorių (Association of Independent Tour Operators – AITO) konferencija, kurią organizuoja Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos, šią vasarą vyks Vilniuje.

„Mums tai yra didžiulis laimėjimas. Nėra geresnio būdo sukviesti į tokią mažą šalį kaip Lietuva visus Didžiosios Britanijos kelionių organizatorius ir agentūras ir pristatyti jiems mūsų turizmo išteklius. Tai fantastiška reklama Lietuvai tokioje svarbioje mums turizmo rinkoje kaip Didžioji Britanija,“ – teigia Valstybinio turizmo departamento direktorė Raimonda Balnienė.

Į pirmąją jungtinę AITO konferenciją, kuri vyks šių metų birželio 16-19 dienomis, susirinks 150 turo operatorių, 100 kelionių agentų bei 25 svarbūs svečiai ir žiniasklaidos atstovai iš Didžiosios Britanijos. Nors buvo didelė konkurencija ir ilgos derybos, Lietuvos sostinei šio svarbaus suvažiavimo vietą pavyko iškovoti nurungus ne vieną Europos didmiestį.

„Vilnių pasirinkome, nes jis mažiau žinomas, bet lengvai pasiekiamas. Čia galima atskristi vos per porą valandų,“ – teigė AITO pirmininkas Derek Moore.

Jubiliejinės britų turizmo verslo atstovų konferencijos organizavimo darbai jau pradėti. Valstybinis turizmo departamentas ne tik rengs šį svarbų tarptautinį renginį, bet ir pristatys AITO konferencijos dalyviams Lietuvą kaip patrauklią ir įdomią turizmo rinką.

Valstybinio turizmo departamento informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: