(c) Urtės Latkauskaitės nuotr.

Besimokančių mokyklų tinklai (BMT) – tai tęstinis projektas, kuriame dalyvavo 42 Lietuvos mokyklos, jau šiandien galinčios pasidžiaugti, kad pasirinko netradicinį mokymosi, kvalifikacijos kėlimo ir problemų sprendimo būdą. Projektą inicijavo Švietimo ir mokslo ministerija, vykdo Švietimo aprūpinimo centras.

Sėkmingai BMT projekte dalyvavusi Lapių pagrindinė mokykla inicijavo mažojo besimokančių mokyklų tinklo atsiradimą ir Kauno rajone. Alternatyvia pedagogų profesinio tobulinimosi forma susidomėjo Domeikavos gimnazijos, Vandžiogalos vidurinės bei Saulėtekio A. Mackevičiaus pagrindinės mokyklų vadovų ir mokytojų komandos. Pasirašytos bendradarbiavimo sutartys.

Vandžiogalos vidurinėje mokykloje įvyko BMT mokyklų tinkliuko komandų praktikumas „Mokinių problemiško elgesio valdymo metodai”. Komandos pristatė savo mokyklų patirtį ir pateiktos užduoties analizę, aptarė naujausią pedagoginę literatūrą šia tema.

Pripažinta, kad viena iš svarbiausių gero mokytojo savybių yra sugebėjimas spręsti mokinių elgesio problemas taip, kad tai padėtų jiems mokytis. Tai ypač taikytina dirbant paauglių klasėje. Mokytojas visuomet gali pasinaudoti įvairiais metodais ir pasirinkti skirtingus veikimo būdus. Svarbu juos žinoti, taikyti, priimti kolegų patarimus bei pačiam dalintis gerąja patirtimi.

Tikimasi, kad BMT projekto dalyvių-mokyklų tyrimai, sukaupta metodinė medžiaga, kitų pedagogų patirtis padės Kauno rajono mokytojams sėkmingai bendrauti su problemiško elgesio vaikais bei įgyvendinti pažangiausias švietimo idėjas.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: