Gabrielius Landsbergis / Asmeninio archyvo nuotr.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos iniciatyva renkami Seimo narių parašai reikalaujantys Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį atsakyti į rašytinius klausimus iš Seimo tribūnos dėl AB „Lietuvos energijos“ ir UAB „Senukai“ konflikto, kuriame Premjeras akivaizdžiai daro spaudimą valstybės valdomai įmonei.

Šiandien plenariniame posėdyje vykusio Vyriausybės pusvalandžio metu, Ministras Pirmininkas neatsakė į TS-LKD frakcijos narių pateiktus klausimus dėl vakarykščiame Premjero susitikime su D. Maikštėnu pakeistų atliekų deginimo planų ir kiekių Vilniuje.

„Mums kelia nerimą Premjero nesugebėjimas atsakyti į klausimus ir galimas naudojimasis savo tarnybine padėtimi, siekiant pakeisti su Europos Komisija suderintus planus dėl atliekų deginimo projektų įgyvendinimo. Susidaro įspūdis, kad Premjeras siekdamas asmeninio intereso, nori paversti Kauną Vilniaus šiukšlynu. Pradėjome rinkti Seimo narių parašus, norėdami pakviesti Vyriausybės vadovą į artimiausią Seimo posėdį, kad jis dar kartą paaiškintų visuomenei, ar jo reikalaujami planų pakeitimai nėra susiję su faktu, kad Premjero namas yra kelių kilometrų atstumu nuo atliekų deginimo gamyklos“, ­­– teigė G. Landsbergis.

Primename, jog vakar buvo pranešta, kad Premjeras susitiko su AB „Lietuvos energija“ vadovu. Susitikime su D. Maikštėnu buvo nuspręsta sumažinti Vilniuje deginamų atliekų kiekį dvigubai, dalį jų išvežant į Kauną.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: