Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda. Josvydo Elinsko (ELTA) nuotr.

Prezidentas Gitanas Nausėda sveikina Varšuvos sprendimą artimiausiomis dienomis perduoti Ukrainai keturis „MiG-29“ modelio naikintuvus. Pasak šalies vadovo, tai ženkliai prisidės prie Kyvijo pranašumo kovoje su okupantais ir priartins Ukrainos pergalę kare.

„Sveikinu Lenkijos prezidento Andrzejaus Dudos sprendimą siųsti Ukrainai naikintuvus. Tai yra didelis progresas, žymiai sustiprinsiantis Ukrainos kovą su agresoriumi“, – ketvirtadienį savo „Twitter“ paskyroje rašė šalies vadovas.

„Ryžtas gali pajudinti kalnus. Tikra lyderystė artina Ukrainos pergalę ir taiką Europoje“, – akcentavo jis.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Lenkijos šalies vadovas paskelbė, kad artimiausiomis dienomis perduos Rusijos užpultai Ukrainai keturis „MiG-29“ modelio naikintuvus.

„Artimiausiomis dienomis perduosime Ukrainai keturis visiškai veikiančius lėktuvus“, – žurnalistams tvirtino A. Duda. Valstybės vadovas užsiminė, kad tai galimai bus tik pradinė siunta – šaliai numatyta perduoti papildomų naikintuvų, tačiau jie vis dar ruošiami ir aptarnaujami.

Kyjivas tokių orlaivių prašo jau kurį laiką. Lenkija tapo pirmąja NATO šalimi, išpildžiusia šį Ukrainos prašymą.

Ar kitos šalys ruošiasi panašiems sprendimams, Lenkijos prezidentas nenurodė.

Augustė Lyberytė (ELTA)

Rekomenduojame

Naujienų agentūros ELTA informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "NAUJIENŲ AGENTŪRA ELTA" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: