Prezidento rinkimų debatai. ELTA / Orestas Gurevičius

Kandidatai į prezidentus – advokatas Ignas Vėgėlė bei perrinkimo siekiantis šalies vadovas Gitanas Nausėda – ir toliau kritikuoja vienas kitą dėl sulaukiamos verslo atstovų paramos bei galimo viešų ir privačių interesų konflikto.

Šeštadienį vykusiuose nepriklausomo politikos stebėsenos tinklo „Žinau, ką renku“ prezidento debatuose I. Vėgėlė sulaukė klausimo dėl jo požiūrio į Taivaniečių atstovybę. Advokatas ne kartą suabejojo Taivano investicijų sulaukusios įmonės „Teltonika“ ir G. Nausėdos ryšiais – esą dėl to, jog dabartinis prezidentas palaiko Lietuvos užsienio politiką Taivano atžvilgiu, antros kadencijos siekiantis G. Nausėda sulaukė „Teltonikos“ įkūrėjo Arvydo Paukščio finansinės paramos.

Prezidento rinkimų debatai. ELTA / Orestas Gurevičius

Tačiau debatų metu pastebėta, jog pats I. Vėgėlė valdo įmonę „Internetinė prekyba“, kuri prekiauja kiniškų prekių ženklų produkcija. Ar šioje situacijoje jis nemato interesų konflikto, I. Vėgėlė aiškiai neatsakė. Tačiau dar kartą užsiminė apie G. Nausėdos gautą paramą.

„Man patinka įmonė „Teltonika“, bet man nepatinka politikai, kurie pelnosi iš įmonės“, – šeštadienį debatų metu sakė I. Vėgėlė.

Visgi, į tai netruko sureaguoti ir šalies vadovas G. Nausėda.

Prezidento rinkimų debatai. ELTA / Orestas Gurevičius

„Ar kai kurie politikai pelnosi iš savo tėvų ir savo brolių?“ – klausė G. Nausėda, omenyje turėdamas I. Vėgėlės šeimos valdomą įmonę „Vilpra“.

VRK duomenimis, I. Vėgėlė iš savo tėvo Algirdo Stasio Vėgėlės bei brolio Martyno Vėgėlės yra sulaukęs paramos. Artimieji kandidatui paaukojo didžiausią leistiną sumą – po 17,9 tūkst. eurų. Politiko tėvas yra pagrindinis „Vilpra“ akcininkas, o brolis – įmonės direktorius.

ELTA primena, kad prezidento rinkimai vyks gegužės 12 d.

ELTA (ELTA)

Rekomenduojame

Naujienų agentūros ELTA informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "NAUJIENŲ AGENTŪRA ELTA" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: