tsajunga.lt archyvo nuotr.

Seimas rudens sesiją dirbo be dviejų parlamentarų – “Drąsos kelio” frakcijos seniūnės Neringos Venckienės ir konservatoriaus Egidijaus Vareikio.

Seime nuo balandžio mėnesio nesirodančiai ir policijos ieškomai N.Venckienei Seimas yra pradėjęs apkaltos procesą, konservatorius E.Vareikis šią sesiją turėjo nedarbingumo pažymėjimą.

E.Vareikis BNS sakė negalintis pasakyti, kada grįš į darbą. “Žinot aš gal ir žinau, bet kadangi yra tam tikra procedūra, tai aš negaliu sakyt”, – paskutinėmis rudens sesijos dienomis klausiamas, ar žino, kada bus darbe, sakė konservatorius.

Jis taip pat sakė, jog turi nedarbingumo pažymėjimą. Šią informaciją BNS patvirtino ir Seimo kanceliarijoje. Pasak kanceliarijos specialistų, kol Seimo narys yra nedarbingas, atlyginimas jam nemokamas, o ligos pašalpą, jei tokia mokama, moka “Sodra” įstatymų nustatyta tvarka.

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma BNS sakė, jog frakcija neturi žinių, kada E.Vareikis planuoja grįžti į darbą, o dėl jo tolesnio likimo parlamente bus sprendžiama baigus gydymą.

“Jis ateis, tada ir aiškinsimės. Jei sprendžiamos jo problemos dėl priklausomybės, laikotarpiu, kai yra gydymas, nereikalingi išoriniai kontaktai, tai mes šitam laikotarpy nieko ir nesiaiškinom per daug, laukiam, kol jis ateis, o tada, matyt, frakcijos vadovas kviesis pas save, tarsis, kaip toliau įsivaizduojamas darbas ar kiti sprendimai”, – BNS baigiant rudens sesiją sakė J.Razma.

Konservatorių partijos pirmininkas Andrius Kubilius anksčiau yra sakęs, kad dėl priklausomybės problemų turinčio E.Vareikio tolesnio darbo Seime bus kalbama, kai leis jį prižiūrintys specialistai.

Konservatorių frakcijos atstovas šiemet keliskart įsipainiojo į incidentus, galimai susijusius su alkoholio vartojimu. Rugpjūčio pabaigoje Vilniaus oro uoste parlamentaras prieš skrydį į Romą žurnalistų buvo užkluptas tikriausiai neblaivus. Visgi išskridęs į Romą, Seimo narys po to vėlavo grįžti iš kelionės ir artimieji dėl jo kreipėsi į policiją.

Taip pat E.Vareikiui šiemet buvo iškelta byla dėl kito incidento, kuriame jis dalyvavo neblaivus. Policijos duomenimis, E. Vareikis,būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, gegužės 4 dieną savo namuose Vilniaus rajone smurtaudamas prieš savo sutuoktinę sukėlė jai fizinį skausmą.

Kai kurie konservatorių frakcijos nariai po pastarojo incidento oro uoste frakcijos kolegą paragino atsisakyti parlamentaro mandato.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: