Lsdp.lt archyvo nuotr.

Lietuvos socialdemokratų partijos valdyba sekmadienį pritarė premjero Algirdo Butkevičiaus ir finansų ministro Rimanto Šadžiaus sumanymui kitais metais atsisakyti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos šildymui, pranešė delfi.lt.

“Valdyboje sutarta, kad derybose su koalicijos partneriais mes laikysimės to plano, kurį pasiūlė finansų ministras sprendžiant kitų metų biudžetą. Tai yra biudžeto balansavimo klausimas. Situacija yra tokia, kad daugumai, kur šildoma dujomis, šildymo kaina nedidės, nes krenta gamtinių dujų kaina, todėl tas lėšas galima panaudoti racionaliau kitiems dalykams. O ten, kur biokuras, paskaičiuota, kad kaina vidutiniškai didės 3 proc.”, – sakė socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotojas Algirdas Sysas.

Tokiam sprendimui dar turi pritarti valdančiosios koalicijos Politinė taryba, kuri posėdžiaus pirmadienį, bei Seimas.

Manoma, kad lengvatos atsisakymas į biudžetą atneš apie 200 mln. litų. Iki šių metų pabaigos centralizuotam šildymui galioja 9 proc. PVM, o standartinis tarifas yra 21 procentas.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: