lsdp.lt archyvo nuotr.

Po nesėkmingų Lietuvos socialdemokratų partijai (LSDP) Europos Parlamento ir prezidento rinkimų jų vedlys Zigmantas Balčytis neketina trauktis iš partijos vicepirmininko pareigų.

“Mes patekome į antrąjį prezidento rinkimų turą, pritraukėme į jį žmonių, todėl man keltas tikslas buvo pasiektas. Aš savo uždavinį įvykdžiau. Manau, ir rinkimai į Europos Parlamentą buvo visiškai normalūs, tik gaila, kad net patys socialdemokratai ne visi ėjo balsuoti”, – dienraščiui “Lietuvos rytas” sakė Z.Balčytis.

Jo kandidatūrą LSDPbuvo iškėlė į prezidentus ir buvo įrašiusi pirmuoju numeriu partijos kandidatų į Europos Parlamentą sąraše.

Sekmadienį per Europos Parlamento rinkimus socialdemokratai,surinkę 17,27 proc. rinkėjų balsų, liko antri ir gavo du mandatus EP. Partijos kandidatas į prezidentus Z.Balčytis pralaimėjo Daliai Grybauskaitei, gavęs 40,14 proc. balsų.

Dėl patirtos nesėkmės iš LSDPVilniaus skyriaus pirmininko pareigų atsistatydino krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, teisingumo ministras Juozas Bernatonis pranešė, kad trauksis iš centrinio rinkimų štabo vadovo pareigų.

LSDPpirmininkas premjeras Algirdas Butkevičius teigė prisiimąs atsakomybę už tai, kad suteikė rinkimų štabui visišką veiklos laisvę.

“Bet dabar galiu užtikrinti, kad vėl sugrįšiu ir į gilesnį partijos valdymą”, – sakė A.Butkevičius.

Jis teigė nemanąs, kad rinkimų štabo vadovas ar jo nariai turėtų trauktis iš partijos vicepirmininkų: “Iš to nereikėtų daryti tragedijos. Mes pernelyg sureikšminame Europos Parlamento rinkimus ir lyginame juos su Seimo rinkimais. Žmonės į EP rinkimus žiūri kitaip nei mes.”

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: